Vanrendna situacija zbog širenje koronavirusa danas je proglašena u još četiri opštine Priboju, Lučanima, Bogatiću i Vladičinom Hanu.

U Priboju je od danas zabranjeno okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu više od dva metra.

U svim zatvorenim prostorima neophodno je nošenje zaštitnih maski i držati distancu.

Zabranjuje se organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija kao i muzičkih.

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata na rad od 7 do 22 sata.

U ugostiteljskim objektima ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u jednom domaćinstvu.

Zabranjuje se rad bazena otvorenih i zatvorenih i spa i velnes centara, a u javnom prevozu je obavezno nošenje zaštitnih maski.

U naredbi o proglašanju vanredne situacije u Lučanima navodi se da je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i da se ograničava  radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih radnji i maloprodajnih objekata od 7 do 22 časa.

Ograničava se broj osoba u trgovinskim i objektima u kojima se pružaju usluge, uključujući i ugostiteljske, i to kako se navodi,  na broj kojim se obezbeđuje fizička distanca od najmanje dva metra.

U ugostiteljskim i sličnim objektima nije dovoljeno organizovanje muzičkih, zabavnih i drugih manifestacije, proslave i porodična okupljanja; a zabranjuje se organizovanje svečanosti, kao i sportskih i drugih zabavnih manifestacija (sabori, vašari i sl.).

U javnom prevozu  obavezno je nošenje zaštitnih maski, a svim vršiocima javnih usluga, organima loklane samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Lučani naređuje se da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih.

Na sednici Štaba za vanredne situacije, zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa, proglašena je vanredna situacija na teritoriji opštine Bogatić.

Sedam osoba je u Bogatiću zaraženo virusom, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, četiri slučaja su potvrđena danas. 

Od 29. juna do 5. jula u kovid ambulanti je pregledano 187 pacijenata. U tom periodu, ukupno je urađeno 154 seroloških testova, a protekle sedmice urađeno je šest testova pi-si-ar metodom. 

Na sednici štaba za vanredne situacije, donete su i određene mere. Između ostalog, obavezna je upotreba maski u zatvorenom prostoru i minimalna distanca od metar i po.

Zabranjuje se okupljanje više od 100 osoba u zatvorenom prostoru, i više od 500 na otvorenom. Rad ugostiteljskih objekta se ograničava na vremenski period od 6 do 23 časa.

Odluku o proglašenju vanredne situacije u Vladičinom Hanu doneo je predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović, na osnovu preporuke opštinskog štaba za vanredne situacije.

Na teritoriji opštine Vladičin Han će od 7. jula, od sedam sati početi da se primenjuju posebne mere zaštite stanovništva, propisane Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19.

Jedna od njih je da je zabranjeno okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite, a u svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra.

Zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija, a radno vreme ugostiteljskih objekata ograničeno na period od sedam do 20 sati.

Kako se navodi, rad ugostiteljskih objekata mora biti prilagođen tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.