Vanredna situacija uvedena i u Čačku, 85 aktivnih slučajeva

0
Screenshot YouTube

U Čačku je danas uvedena vanredna situacija zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, rekao je gradonačelnik Milun Todorović novinarima.

Od 10. juna do danas u Moravičkom okrugu – Čačak, Gornji Milanovac, Lučani i Ivanjica, koronavirusom zaraženo je ukupno 96 lica, rekao je direktor čačanskog Zavoda za javno zdravlje Aksentije Tošić.

Najviše zaraženih je u Čačku – 85, od kojih su umrle dve osobe – 59 i 35 godina, u Gornjem Milanovcu je zaraženo sedam, u Ivanjici i u Lučanima po dva lica.

Tošić je dodao da se poslednjih desetak dana svakodnevno potvrđuje osam do deset novoinficiranih u Moravičkom okrugu.

U poslednjih 24 sata je zaraženo šestoro u Čačku, dvoje u Ivanjici i jedan u Lučanima.

Direktor Opšte bolnice u Čačku Miroslav Sretenović rekao je da je u toj bolnici zbog koronavirusa 58 pacijenta mlađeg i srednjeg doba.

Po njegovim rečima, situacija u čačanskoj bolnici je “veoma ozbiljna”.

Tri bolnička odeljenja pretvorena u “KOVID-odeljenja” sa 170 mesta za pacijente.

Sretenović je rekao da među zaraženima koronavirusom u Čačku ima i lekara koji se nisu zarazili u bolnici nego u privatnim kontaktima.

U okiru mera vanredne situacije u Čačku, od danas je zabranjeno okupljanje na javnom mestu, priređivanje proslava, ograničen je rad kafea i restorana do 20.00 časova, zabranjen rad bazena i javnih kuplišta, a u teretanama i igralištima napolju i u parkovima dozvoljeno je okupljanje do samo pet osoba.

(Beta)