Vanredna situacija i u Kraljevu: Zabranjene su svečanosti, a obavezne su i maske…

0
Foto: Profimedia

Vanredna situacija proglašena je i u Kraljevu, usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa, preneo je RTS.

Odluku je doneo gradonačelnik Predrag Terzić na osnovu preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada, a u skladu sa mišljenjem Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

Vanredna situacija stupa na snagu od sutra od sedam sati, kada će početi da se primenjuju i posebne mere zaštite stanovništva.

Kako se navodi u odluci, zabranjena su okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite jedna je od tih mera.

U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite, a u svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra.

Na snazi je zabrana organizovanja svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, vanredna situacija do sada je proglašena u još devet opština i gradova u Srbiji.