Vodeći se idejom da sva deca treba da imaju što bolje uslove za bavljenje sportom, kompanija Mozzart Gradu Kruševcu je donirala multifunkcionalno igralište, koje će Kruševljanima pružiti idealne uslove za bavljenje fudbalom, košarkom i rukometom. Treći po redu Mozzartov teren u ovom gradu, svečano su otvorili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i bivši gradonačelnik Kruševca i aktuelni direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, a promociju je uveličao i čuveni golman Zoran Simović.

Privilegiju da prvi pokažu svoje umeće na terenu imali su učesnici „Vidovdanskog turnira“ u malom fudbalu, koji se ove godine po prvi put održava upravo na Mozzartovom terenu i okuplja na stotine dečaka i devojčica.

Omiljeno igralište u ovom delu grada na kojem su stasavale brojne generacije dobilo je potpuno novi izgled – specijalnu multifunkcionalnu podlogu, profesionalne konstrukcije, zglobne obruče i kliritne table, kao i nove golove za fudbal i rukomet. Sportski kompleks na kojem je rekonstruisana ograda i postavljene nove tribine, privlačiće različite generacije, i ponovo biti jedno od omiljenih mesta za sport, odmor i rekreaciju.

Ministar Udovićič istakao je značaj društveno odgovornog poslovanja kompanija i kontinuiranog ulaganja u sport širom zemlje.

Posebno mi je drago kada vidim na najmlađi, ali i svi drugi građani u Kruševcu imaju sve potrebne uslove za bavljenje sportom. Za to nam je uvek dobrodošla pomoć društveno odgovornih kompanija, kakva je Mozzart, kako bismo dodatno unapredili sportsku infrastrukturu i podigli svest o značaju bavljenja sportom za zdrav život naših građana. Turnira poput ovog „Vidovdanskog“ na Mozzartovom terenu treba biti što više, jer sportske manifestacije koje okupljaju ovoliko dece su pravi primer kako treba širiti ljubav prema sportu i pravim vrednostima koje najmlađi usvajaju kroz njega. Hvala mojim domaćinima i kompaniji Mozzart, danas smo potvrdili da smo u istom timu, istakao je ministar.

Ovo je treći sportski teren u poslednjih godinu dana koji je kompanija Mozzart obnovila samo u Kruševcu, zbog čega je direktor sektora korporativnih komunikacija u ovoj kompaniji istakao posebno zadovoljstvo.

Obnovom ovog terena otišli smo korak dalje, jer je njegova namena višestruka, i ovde će se igrati fudbal, košarka i rukomet, što je nastavak našeg strateškog opredeljenja da deo naseg profita ulažemo u razvoj sporta širom regiona i dobrobit zajednice, a samo u proteklih godinu dana u kruševački sport uložili smo gotovo 10.000.000 dinara. Kada u nešto investirate očekujete da vam se to na neki način i vrati, a nama u kompaniji Mozzart, najveća satisfakcija i zadovoljstvo biće ako na ovim terenima izrastu neki novi šampioni koji će i ubuduće uveseljavati čitavu naciju i donositi Srbiji medalje sa velikih sportskih prvenstava. Iako se neće svi ovi mališani baviti profesionalnim sportom, verujemo da je veoma važno da svi oni što više vremena provode na kvalitetnim sportskim igralištima, rekao je Popović.

Simović branio penal ministru

U šutiranju penala legendi jugoslovenskog i srpskog fudbala Zorana Simoviću oprobali su se i Gašić i Udovičić, kao i brojni mališani koji su imali dodatnu motivaciju da u šutevima budu što precizniji, budući da je i ovaj događaj imao i humanitarni karakter. Naime, kompanija Mozzart će 100.000 dinara sakupljenih od realizovanih penala donirati Domu za decu ometenu u razvoju „Duga“ u Kruševcu. Ministar Udovičić pokazao je da i nogom podjednako dobro šutira, kao i rukom, i uspeo je da zatrese mrežu čuvenoj „jedinici“ Napretka, Hajduka, Galatasaraja…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.