“Vakcinacija za ostanak u klupama”, 35 preminulih, Švedska zatvorila granice za građane Srbije: Koronavirus u Srbiji

0

U Srbiji je od poslednjeg preseka testirano 22.547 osoba, a pozitivno je bilo njih 6.745.

Potvrđeno je da je preminulo čak 35 zaraženih koronavirusom.

Broj hospitalizovanih prešao je 4.000, a broj osoba na respiratorima je 177.

Epidemijska situacija u Srbiji je sve složenija, raste broj zaraženih i preminulih, ali i broj pacijenata na bolničkom lečenju i respiratoru. Crvene zone bolnica se pune, a raste i broj dece zaražene koronavirusom.

Sa ulaskom u četvrtu nedelju školske godine, iz redovnog sistema nastave izlaze osnovne i srednje škole širom Srbije, i prelaze na rad po drugom i trećem modelu. Na osnovu rasta broja zaraženih učenika odlučeno je da se od ponedeljka kombinovana nastava za sedmi i osmi razred primenjuje u devet opština, a za srednje škole u 45 lokalnih samouprava.

Odeljenja će biti podeljenja u grupe, a u tim mestima kombinovaće se neposredna nastava i nastava na daljinu. Po trećem modelu – onlajn nastavu pratiće srednjoškolci u Bajinoj Bašti, Užicu, Lebanu, Lajkovcu, Ljigu, Ivanjici, Beloj Palanci, Sremskoj Mitrovici. Treći model primenjivaće se i dalje u svim osnovnim i srednjim školama na Кosovu i Metohiji.

Lekari ponavljaju da je jedini izlaz iz epidemije vakcinacija, a nadležni podsećaju da će se strože kontrolisati važeće mere.