Vakcinacija i poseta rektora Ekonomskom fakultetu u Beogradu

  0
  Branislav Boričić, Žaklina Stojanović, Vladan Đokić i medicinsko osoblje

  Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 27-28.10.2021. otvoren je punkt za vakcinaciju studenata svih fakulteta i nastavnog osoblja Univerziteta u Beogradu u periodu od 10-16 časova. U želji da približi značaj vakcinacije Ekonomski fakultet organizovao je više online predavanja, na kojima je govorila dr Ana Banko. Pojasnila je studentima da je vakcina bezbedna, efikasna i nema dokaza da izaziva negativne posledice po reproduktivno zdravlje.

  Danas je dvodnevni punkt za vakcinisanje posetio i rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić. On je istakao da je kampanja vakcinacije pokrenuta u želji da se studenti motivišu i ohrabre kako bi pristupili vakcinaciji.

  ,,Želim da se zahvalim dekanici Žaklini Stojanović i upravi Ekonomskog fakulteta što su izvojili prostorije za vakcinaciju tokom naredna dva dana. U prva tri sata vakcinisalo se 20 studenata i nadam se da će do kraja današnjeg dana i sutra biti dosta studenata koji će se vakcinisati, a sve u cilju poboljšanja epidemiološke situacije. Nadam se da će studenti postati svesni da je to važno kako bi u narednom semestru, ako bude bolja situacija, postojala mogućnost da se vratimo normalnoj nastavi“ rekao je Đokić.

  U ovom trenutku svi fakultetu imaju organizovanu nastavu u odnosu na mogućnosti kojima raspolažu i oblike nastave koje imaju. Rektor Đokić je dodao da ukoliko se veći broj studenata vakciniše ima potencijala da se normalizuje nastava na fakultetima.

  Dekanica Žaklina Stojanović istakla je ,,Naš punkt je otvoren za sve studente i nastavno osoblje Univerziteta u Beogradu koji žele da dođu da se vakcinišu tokom ova dva dana. Želja je da se vratimo normalnim uslovima rada na fakultetu kao i naše kolege širom sveta koji već nastavu održavaju u učionicama. Naš zadatak akademske zajednice je da doprinesemo većoj vakcinaciji kako bi se vratili normalnom životu i radu“.

  Ekonomski fakultet u Beogradu realizuje nastavu po kombinovanom modelu studija za prvu i drugu godinu, a treća i četvrta godina bi trebalo da se vrate na fakultet od 1. novembra. Ova akcija vakcinacije ima je za cilj poboljšanje epidemiološke situacije.