Vakcinacija do srede samo za zakazane: Šta ako propustite termin zbog praznika

0
(BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC/MO)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić apelovao je tokom gostovanja na TV Prva na Beograđane da čitaju SMS poruke sa obaveštenjima o terminima vakcinacije jer će tokom praznika, odnosno do srede, biti obavljana vakcinacija samo onih lica koja imaju zakazane termine.

On je objasnio da punktovi za vakcinaciju imaju različito radno vreme i poručio građanima da pročitaju informacije iz SMS poruka kada tačno mogu da obave vakcinaciju ili revakcinaciju.

“Svi građani sa zakazanim terminom će dobijati poruke preko portala e- uprave, a nakon toga će vakcinacija biti nastavljena kako smo i do sada radili. Ukoliko se dogodi da neko nije u Beogradu, a dobio je poruku sa terminom u vreme praznika, može da dođe na vakcinalni punkt prvog dana kada je najavljena vakcinacija bez zakazivanja”, rekao je Vesić.

On je dodao da je u Beogradu, zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinisano 600.592 ljudi, što je 43,2 odsto punolentnog stanovništva.

“Revakcinisano je 451.618 lica, odnosno 32,4 punoletne populacije. To znači da ćemo u toku današnjeg dana ili najkasnije sutra, imati revakcinsanu svaku treću grđanku ili građanina Beograda. Naš prvi cilj je da dođemo do brojke od 50 odsto vakcinisanih od ukupne populacije i trenutno nam nedostaje manje od 95.000 ljudi, što je 6,8 odsto i siguran sam da će taj cilj biti ostvaren u maju. Naš konačni cilj je 750.000 vakcinisanih i revakcinisanih”, rekao je zamenik gradonačelnika, prenosi Blic.