Vajnstin: Za žene sam uradio više nego bilo ko pre mene

0
Foto Profimedia

Harvi Vajnstin požalio se u intervjuu za Njujork post da se oseća kao “zaboravljen čovek” i da su njegovi “pionirski” filmovi u režiji žena zaboravljeni usled višestrukih optužbi za seksualno zlostavljanje, prenosi Gardijan.

67-godišnji producent, nekada jedan od najmoćnijih muškaraca u Holivudu, suočio se sa optužbama za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje više desetina žena.

Uoči početka suđenja za silovanje, Vajnstin je za Njujork post govorio dok se oporavljao u bolnici nakon operacije kičme i rekao da je pristao na razgovor kako bi dokazao da ne preuveličava tvrdnje o svom lošem zdravlju. Bivši filmski mogul pojavio se na sudu prošle nedelje koristeći pomagalo za hodanje.

Njujork post je objavio da je Vajnstin “pokazao malo kajanja zbog dela za koja je optužen”.

„Osećam se kao zaboravljen čovek”, rekao je.

On je Postu u ekskluzivnom intervjuu rekao da bi ga trebalo pamtiti po tome što je profesionalno najviše uradio za žene od bilo koga u istoriji – umesto po bolesnim optužbama protiv njega.

“Napravio sam više filmova u režiji žena i o ženama nego bilo koji filmski stvaralac, i to pre 30 godina. Ne govorim sada o tome kada je to moda. Prvi sam to uradio. Ja sam to pokrenuo. Sve je to obezvređeno zbog onoga što se dogodilo”, rekao je Vajnstin. “Moj rad je zaboravljen.”

Vajnstin je rekao da je omogućio Gvinet Paltrou iznos od 10 miliona dolara 2003. godine za film “View from the Top” (“Stjuardese u akciji”), koji ju je učinio najplaćenijom ženskom glumicom u nezavisnom filmu. Ona ga je optužila za uznemiravanje.

“Želim da ovaj grad prepozna ko sam umesto onoga što sam postao”, rekao je on Postu.

Vajnstin je negirao optužbe otprilike 70 žena za seksualno zlostavljanje koje datiraju unazad decenijama, rekavši da je bilo kakav kontakt bio uz pristanak.

Više od 30 žena koje je Vajnstin navodno izložio seksualnom zlostavljanju navodno je postiglo nagodbu sa njim u iznosu od 25 miliona dolara.