“Vajber imenovao predstavnika za Srbiju”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je danas da je primio pismenu odluku kompanije Viber Media S.a.r.l. sa sedištem u Luksemburgu, kojom ta kompanija imenuje svog predstavnika za Srbiju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Kako je saopšteno iz službe poverenika kojoj je kompanija Vajber dostavila odluku 1. oktobra 2020. godine, predstavnici te kompanije za Srbiju su advokati Zajedničke advokatske kancelarije Marković, Vukotić, Jovković.

“U skladu sa zakonom, ovom predstavniku se, uz kompaniju Viber Media S.a.r.l. odnosno umesto nje, poverenik ili drugo lice može obratiti u pogledu svih pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti, u cilju obezbeđivanja poštovanja odredbi ovog zakona”, navodi se u saopštenju.

Imenovanju predstavnika ove kompanije prethodilo je inicijalno obraćanje SHARE fondacije.

Poverenik je ponovo apelovao na druge strane kompanije da ispune obavezu imenovanja svog predstavnika u Srbiji, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, i tako pokažu svest o poštovanju vladavine prava i privatnosti svojih korisnika u Srbiji.