V.d. direktor puteva Srbije: “Tražiću dodatno poskupljenje putarina od makar 5 odsto…”

2
Profimedia

(Beta) – Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio je danas da će od Vlade Srbije tražiti da poveća cenu putarina za pet ili šest odsto.

Drobnjak je gostujući na TV Prva rekao da to poskupljenje putarina za vozače ne bi bilo veliko, a Putevi Srbije bi imali na raspolaganju više novca za održavanje i obnovu putne mreže.

“Putevi Srbije bi mogli više da pomognu u održavanju saobraćajnica koje su u nadležnosti lokalnih samouprava”, rekao je Drobnjak.

Кomentarišući izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) u kojme je navedeno da on ne može da bude šest godina u statusu v.d. direktora, Drobnjak je rekao da je na Vladi da pokrene proceduru za izbor novog direktora.

Rekao je da je već 13 godina na čelu Puteva Srbije, kao i da je imao odličnu saradnju sa svim dosadašnjim ministrima u tom resoru.

Istakao je da je tokom tih 13 godina obnovljeno ili izgrađeno oko 10.000 kilometara puteva, ne računajući izgradnju novih auto-puteva.

2 KOMENTARA

  1. Razumem Covid-19 gazi sve pred sobom pa i finansije ali sta da rade rent a car agencije (UniRent,Menadzer rent a car,Autorentdoo,MMS auto i mnoge druge) ko njima da pomogne?Koliko samo kosta registracija jednog vozila?

  2. “Drobnjak je gostujući na TV Prva rekao da to poskupljenje putarina za vozače ne bi bilo veliko, a Putevi Srbije bi imali na raspolaganju više novca za održavanje i obnovu putne mreže.” Свако ко нешто плаћа треба да зна шта ће да добије, а да би знао шта ће, и дали ће уопште нешто да добије, претходно је потребна студија о трошковној ефикасности и ефективности “Путева Србије”. Па ћемо ми за 5 или 6% више, добити толико и толико нових и реконструиснаих путева. Без тога, паре грађана ће се само бацати у “црну” партијску “рупу”, где ће се цена сваког километра пута одређивати скандалозно, као у јавном разговору господина председника државе и директора ЈП “Путеви Срије”.

Comments are closed.