Ministarstvo odbrane odbacilo je kao netačne i „zlonamerne“ navode uzbunjivača iz valjevskog Krušika Aleksandra Obradovića o lošem poslovanju te firme, ocenjujući da im je cilj „uznemiravanje javnosti, radnika tog preduzeća i pomaganje inostranoj konkurenciji da ukloni Krušik i zauzme njegovo mesto na svetskom tržištu“, preneo je N1.

„Povodom još jednog političkog i zlonamernog napada na preduzeće Krušik, Ministarstvo odbrane želi da upozna javnost da se plate radnicima isplaćuju redovno, a da se poslovna politika vodi isključivo u interesu Krušika i ni jednog drugog preduzeća“, stoji u saopštenju.

Prethodno je uzbunjivač Aleksandar Obradović izjavio da „sa sigurnošću zna“ da je sindikat Krušika i pre medijskih objava, anonimno obavestio Ministarstvo odbrane i predsednika Srbije Aleksandra Vučića o „sumnjivom“ poslovanju te vojne fabrike Krušik, ali da nije bilo reakcija.

„Umesto toga, on (Vučić) priča bajke o uspešnom poslovanju firme u kojoj radim. Stvarnost je potpuno drugačija. Krušik posluje sa gubitkom, a radnici su uplašeni i ucenjeni“, kazao je Obradović u intervjuu za list Danas u izdanju za petak.

Obradović je rekao da oko 2.000 radnika u Krušiku radi na određeno, a da je najveći broj njih zaposlen po „stranačkom ključu“ i da predstavljaju „glasački potencijal za predstojeće izbore“.

„Zaposleni imaju redovnu platu i to im je najvažnije. Ti ljudi su mahom zaposleni poslednjih godina, ali mi je žao starijih kolega koji su čitav radni vek proveli u Krušiku. Oni znaju šta se dešava, ali ćute ili šapuću po hodnicima“, naveo je Obradović koji je u kućnom pritvoru zbog sumnje da je novinarima dostavljao informacije o poslovima sa izvozom oružja, koji se dovode u vezu s ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Komentar(1)

  1. Goolag Baby!
    18. oktobra 2019. 16:37

    Staljin o *vragu naroda*. Crveni teror srpskih komunista, NISTA DRUGO. Robovlasnici komunisti - opet bi da ubijaju?

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.