(FOTO) Potpisan sporazum u Beloj kući: “Istorijski sporazum o ekonomskoj normalizaciji”

1
Foto: Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer tzv Kosova Avdulah Hoti potpisali su sporazum u Beloj kući sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Sastanak je kasnio, navodno zbog nezadovoljstva prištinskih insititucija i podela u delegaciji, ali je do potpisivanja sporazuma došlo.

Promenjena je lokacija potpisivanja, pa je sporazum potpisan u Ovalnom kabinetu.

Mediji na albanskom jeziku navode da je sporazum ekonomske prirode, i da podrazumeva investicije od oko 13 milijardi dolara za Kosovo i Srbiju.

Evo kako je potpisivanje izgledalo.

RTS je ranije preneo da deo albanske delegacije nije bio zadovoljan sporazumima i da su odložili odlazak u Belu kuću, pozivajući se na informacije albanskih medija.

Predsednik Vučić je sinoć rekao novinarima da bi mogao da se očekuje dobar sporazum.

Posle jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima Prištine u Beloj kući Vučić je rekao da je odbio tačku koja govori o međusobnom priznanju i da se ona više neće pojavljivati u dokumentima.

Кosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je nakon sastanka da je postignut napredak u ekonomskim pitanjima.

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri pozdravio je napore Beograda i Prištine i poručio da ekonomska normalizacija znači posao za mlade, nove investicije, stabilnu i jaku ekonomiju.

1 KOMENTAR

  1. Ови су момчићи попунили Трампву изборну агитацију, када су убачени у термин између информација о смањењу стопе незапослености у САД и Трампових разговора са фармацеутским кућама о спремности вакцина против короне. Није лоше за сада, могли су да буду и између реклама за прашак за веш и пиво, само је нејасно, шта је ту “историјско” ? Вероватно то што ћемо са Универзитета Косове имати нострификоване дипломе, признате у Србији ! Баш, историјски.

Comments are closed.