Uživajte u Olimpijskim igrama uz šoljicu Doncafé kafe

  0

  Tokio će biti domaćin XXXII Letnjih olimpijskih igara. To je drugi put u dugoj istoriji ove prestižne sportske manifestacije da se održava u ovom gradu na istoku. Prvi put su Olimpijske igre u Tokiju bile održane davne 1964. godine, a za ovogodišnje su u trci pored Tokija bili Madrid i Istanbul.

  Srbija u ovom trenutku ima 86 kvalifikovanih takmičara i takmičarki koji će se nadmetati u 16 sportova: plivanje, streljaštvo, tekvondo, džudo, atletika, vaterpolo, rvanje, karate, boks, kajak, veslanje, basket 3×3, stoni tenis, odbojka, košarka, tenis.

  Sa ponosom ističemo da je Doncafé zvanična kafa Olimpijskog tima Srbije od 2018. godine, kao i činjenicu da svi ljubitelji kafe mogu uživati u ukusu najpoznatijeg napitka na svetu iz ekskluzivne i prave domaće edicije Doncafé šoljica za kafu, jer miriše na dobro odavde do Tokija.

  Doncafé je pripremio četiri različite šoljice u bojama srpske zastave uz prepoznatljive simbole naše zemlje – šljivu, najpoznatije voće iz Srbije, trubu, koja simbolizuje srpski nacionalni identitet i slobodu, nadaleko poznati pirotski ćilim koji je cenjen u čitavom svetu i orla krstaša ili carskog orla, koji je od davnina u srpskom narodu smatran svetom pticom koja pripada nebeskom carstvu. Posetite online shop Kafa kod kuće i u društvu Doncafé kafe i olimpijskih šoljica svim srcem navijajte za naše sportiste koji će se boriti za medalje u Tokiju.

  Šoljice možete pronaći i u poklon pakovanju, u kome se nalaze Doncafé Moment 200g i Doncafé Green active 180g. U svakom pakovanju se, pored kafe, dobijaju dve šoljice: jedna od četiri šoljice sa srpskim motivima šljive, trube, pirotskog ćilima i orla, kao i jedna od četiri šoljice sa autentičnim japanskim motivima. Spoj tradicije i sporta može ove Olimpijske igre učiniti mnogo zanimljivijim i lepšim iz fotelje uz šoljicu kvalitetne domaće kafe, ali i sa celom kolekcijom ukoliko takmičenje pratite sa porodicom ili prijateljima. 

  Doncafé je povodom predstojećih Olimpijskih igara pokrenula i nagradnu igru “Kafa za medalju” u svim maloprodajnim Delhaize objektima, koja će trajati do 7. avgusta 2021. godine! Sve nagrade, među kojima su duksevi, majice, rančevi, torbe i papuče, su iz zvanične kolekcije Olimpijskog tima Srbije. Pravo na učešće ostvaruje svaki kupac kupovinom minimum 200g Doncafé proizvoda na jednom fiskalnom računu, u bilo kom Shop&Go, Tempo, Tempo Express, Maxi i Mega Maxi objektu. Sve što je potrebno jeste da kod sa nefiskalnog dela računa pošaljete SMS-om na broj 2222. Sačuvajte račun i sačekajte izvlačenje!

  Još nekoliko zanimljivih podataka o ovogodišnjim Olimpijskim igrama može učiniti doživljaj većim i vrednijim pažnje. Ove godine biće oboren rekord sa takmičenjem u 33 sporta i 339 događaja koji će biti održani na 42 takmičarska mesta. Bejzbol i softbol se vraćaju prvi put posle 2008. godine, a među sportovima koji će se pojaviti prvi put ove godine izdvajaju se karate, sportsko penjanje, skejtbord, surfovanje i basket 3×3 u okviru košarkaških takmičenja.  

  Srbija će na ovogodišnjem takmičenju u Tokiju po prvi put imati predstavnike u ekipnoj konkurenciji u stonom tenisu, ali i u sportovima koji će se premijerno naći na programu Olimpijskih igara – to su karate i basket 3 na 3. Srpski predstavnici su aktuelni svetski šampioni u basketu 3 na 3 i to je zasigurno dodatna motivacija da se i ovde učine velika dela zlata vredna. Prvi put od svoje nezavisnosti, Srbija će imati svog predstavnika i u slobodnom stilu u rvanju.

  Na prethodno održanim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine Srbija je imala 103 predstavnika, koji su se nadmetali u 14 sportova i osvojili 8 medalja.

  Našim sportistima želimo puno sreće na predstojećim Olimpijskim igrama, a svim ljubiteljima kafe da uživaju uz šoljicu najpoznatijeg napitka na svetu i u društvu porodice i prijatelja prate ovogodišnji spektakl koji svi sa nestrpljenjem očekujemo.