Krivično-pravni status uzbunjivača iz fabrike „Krušik“ iz Valjeva Aleksandra Obradovića ne menja se već osam meseci od puštanja iz pritvora u beogradskom Centralnom zatovru, objavio je Danas. Obradović je i dalje pod suspenzijom na poslu u fabrici Krušik.

Aleksandar Obradović je po oslobađanju bio u tromesečnom kućnom pritovoru, koji mu je, rešenjem beogradskog Višeg suda, ukinut 18. decembra prošle godine, ali na svoje radno mesto u Krušiku nije vraćen, već je i dalje pod suspenzijom.

Krivična istraga koja se protiv Obradovića vodi od 20. septembra i posle koje tužilac treba da odluči da li će da podigne optužnicu ili da je odbaci, i dalje traje i na neki način je zamrznuta zbog vanrednog stanja, rekao je za „Danas“ advokat Vladimir Gajić, koji zastupa Obradovića.

On je naveo da se od sredine marta do danas ništa u vezi sa tim postupkom nije dogodilo.

„Ne verujem da će u tom smislu bilo kakave promene biti ni u vreme predizborne kamšpanje, jer bi vlast, najverovatnije, najviše želela da se čitav slučaj zaboravi“, rekao je Gajić.

Obradović je osumnjičen za odavanje poslovne tajne, iako ni jedan dokument koji je dostavio medijima, nema oznaku tajnosti. On je otkrio da je otac ministra policije Branko Stefanović bio povezan sa firmom GIM koja je po povlašćenim cenama kupovala oružje od valjevskog Krušika.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.