“Uzbunjivač bi trebalo da bude otkriven jer je izmislio priču…”: Donald Tramp između redova najavio da će optužiti za prevaru čoveka koji je prijavio njegove razgovore sa Zelenskim

0
Foto Profimedia

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp zatražio je da se otkrije ime uzbunjivača, čija prijava je pokrenula istragu o njegovom opozivu. On je tom prilikom, prenosi Rojters, rekao i da bi taj uzbunjivač mogao da bude optužen za prevaru.

“Uzbunjivač bi trebalo da bude otkriven jer je dao netačne informacije. On je izmislio priču”, rekao je Tramp novinarima u Beloj kući, prenosi N1.

Uzbunjivač tvrdi da je Tramp u telefonskom razgovoru od predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog tražio da pokrene istragu protiv sina protivkandidata na predsedničkim izborima Džozefa Bajdena, samo nekoliko dana nakon što je zamrznuo vojnu pomoć Ukrajini od skoro 400 miliona evra.

Sa izveštaja uzbunjivača je skinuta oznaka tajnosti i objavio ga je Obavještajni odbor nakon višenedjeljnog spora, što je pomoglo predsjedavajućem američkog Kongresa Nensi Pelosi da pokrene formalnu istragu o tome da li bi Tramp trebalo da bude opozvan.