Uz Yettel mrežu do umetnosti ARLEMM-a

0

Ariljska letnja muzička manifestacija sinonim je za kulturu i umetnost jugozapadne Srbije već 13 godina. Tradicionalno, dve nedelje u julu, ulice su pune umetnika, a svaki kutak Arilja, od srednjovekovne crkve do ostrva na Rzavu, postaje scena.

ARLEMM 22 ove godine je otvoren koncertom orkestra GRMI pod rukovodstvom violiniste Stefana Milenkovića, koji je publika mogla da prati putem Yettel mreže. Do kraja jula, ovaj grad biće prestonica kulturnih dešavanja i okupiće vrhunske predavače i izvođače iz zemlje i inostranstva. Publika koja nije bila u Arilju, mogla je da prati festival uživo putem Yettel mreže, koja je petu godinu partner manifestaciji sa ciljem da muziku i umetnost učini dostupnim što većem broju ljudi.

Milica Begenišić, menadžerka Yettel fondacije

„ARLEMM godinama prenosi prave vrednosti mlađim generacijama. Zadovoljstvo nam je da sa takvim organizacijama negujemo partnerstva. Upravo tako inspirativne projekte od značaja za društvo, mi u Yettelu želimo da podržavamo“, istakla je Milica Begenišić, menadžerka Yettel fondacije i dodala:

,,Zahvaljujući brzoj, pouzdanoj i stabilnoj Yettel mreži, i ove godine omogućili smo publici širom Srbije da uživa u odličnom programu visoke rezolucije na našem YouTube kanalu. Ponosni smo što četvrtu godinu zaredom osvajamo „Best in Test“ priznanje na uporednom merenju kvaliteta mreža, koje sprovodi međunarodna kompanija UMLAUT. To je potvrda da Yettel mreža ima najveću pokrivenost mobilnim internetom i najmanje kašnjenje u prenosu podataka.“

Pored brojnih muzičkih aktivnosti tokom festivala, deca i mladi mogu da pohađaju slikarsku, ekološku i književnu radionicu, a ljubitelji umetnosti uživaće u nastupima istaknutih umetnika, poput Zvonka Bogdana, Prvog beogradskog pevačkog društva, dua Kalem, Zostera i drugih.