Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je da postoji mogućnost da se otvori uvodni deo budućih sastanaka vlasti i opozicije u Srbiji, kao i da nakon sastanka učesnici daju izjave medijima, ali da će se o tome konsultovati sa ostalim organizatorima sastanaka, prenosi N1.

„Centralni deo razgovora stranaka bi trebalo da ostane zatvoren za javnost, taj deo gde se govori o konkretnom problemu a to je finansiranje političke kampanje i funkcionerska kampanja može da bude nešto što je otvoreno za javnost, i ono što smatramo primerenim je da se nakon sastanka odvoji jedan period u kome bi mediji mogli da postavljaju pitanja. Zbog zaista uzavrele atmosfere mislimo da ovaj centralni deo u kome se razgovara o predlozima civilnog društva i gde se razgovara o konkretnim pitanjima koja će izneti organizacije civilnog društva ne bi trebalo da bude otvoren za medije i da na neki način privuče neke izjave koje bi bile više namenjene medijima a manje dijalogu“, rekao je Antonijević za N1.

On kaže da mora da se vodi računa da postoji dinamika razgovora i da se oni ne pretvore u politički okršaj, već da budu što konstruktivniji.

Dragan Đilas najavio je danas da neće učestvovati na narednim okruglim stolovima na temu izbora u Srbiji, u organizaciji Fonda za otvoreno društvo, ukoliko ti skupovi ne budu otvoreni za javnost

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.