Uvodi se kontrola nošenja maski u prodavnicama

1
Profimedia

Vlada Srbije usvojila je izmenjenu Uredbu o merama za sprečavanje i suzbijanje kovid-19, kojom se propisuje obaveza za maloprodajne objekte u trgovinskim centrima i sličnim objektima da na vidnom mestu postave obaveštenje o obaveznom nošenju ličnih zaštitnih maski.

Kako je saopšteno iz Vlade, trgovinski objekti će ubuduće angažovati lice koje će biti odgovorno za poštovanje mere nošenja ličnih zaštitnih maski, prenose mediji.

1 KOMENTAR

  1. Сада ће запослени у тим објектима морати да носе маске целу смену, и то да их носе правилно. Да их редовно мењају, а послодавац ће им (или ће сами, о свом трошку) обезбедити најмање по четири маске за сваки радни дан. Верујем да су у Влади, која веома води рачуна и брине о грађанима и њиховом здрављу, управо тако и замишљали да се ова уредба спроводи. Проблематично је то што су трговински објекти обавезни да ангажују лице одговорно за ношење маски, јер ће у том случају тај трошак ићи на њихов рачун, па би ту могло да се тражи некакво решење међу већ запосленим у том објекту, а што би опет правило проблем код пријављивања, од стране купаца, неношења, или неправилног ношења маски од стране запослених. На овоме би у Влади морали додатно да пораде, уколико је то заиста тако.

Comments are closed.