“Uvek sam želeo da budem deo LŠ. Zapamtite, najvažniji u svakom klubu su navijači i tim. Nemojte to da poremetimo…”

0
Profimedia

Dvanaest evropskih velikana juče je donelo odluku da budu klubovi osnivači novog takmičenja, nezavisnog od UEFA, i tako su izazvali velike potrese u fudbalu i sportu uopšte.

UEFA je danas saopštila da će igračima koji budu igrali u Superligi biti onemogućeno da učestvuju na svetskim i evropskim prvenstvima, pojedini klubovi su već odbacili mogućnost da igraju u Superligi (Borusija iz Dortmunda, Red Bul Lajpcig, Bajern…)

Navijači su besni, predstavnici nacionalnih liga takođe. Jedan od klubova koji je pristao da igra u novoformiranom takmičenju je i Liverpul, a menadžer Jirgen Klop jasno je ponovio da je protiv Superlige.

“Imam isto mišljenje. Teško je i ljudi nisu srećni zbog odluke, a ja nisam umešan u to. Liverpul je mnogo više od jedne odluke. Moj cilj je oduvek bio da budem deo Lige šampiona. Sviđa mi se ideja da Vest Hem može da igra LŠ”, rekao je Klop.

“Zapamtite. Najvažniji u svakom klubu su navijači i tim. Ne dozvolimo da se tu nešto poremeti. Razumem bes fanova, i ne znam zašto je 12 klubova donelo takvu odluku. Uvek se svodi na to da je reč o novcu”, dodao je Klop.