“Uvek je bolje kad se pobedi, nego kad se izgubi”: Kako je Kari Pešić gledao fudbal i navijao za fudbalsku reprezentaciju

0
EPA-EFE/Toms Kalnins

Bolje dve velike baklave, nego jedna mala. Svetislav Kari Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije ume stvari da objasni jednostavno.

Slično je bilo i kada je govorio o uspehu fudbalske reprezentacije koja se sinoć plasirala na Mundijal.

„Bio je pravi spektakl. Uvek je bolje kad se pobedi, nego kad se izgubi”, rekao je Kari Pešić za Sport klub o ovom podvigu fudbalera.

“…ali je stvarno je bila odlična utakmica. Ovo je prava reprezentacija. Drugačije se igra nego ranije. Sad je pravo zadovoljstvo, imaš za koga da navijaš i gledaš pravi fudbal. Svi smo oduševljeni, pogotovo poslednjim golom. To je nešto što su ova ekipa i Piksi ogromnim optimizmom ostvarili. Pesimizam ne donosi ništa, a optimizam može bar nešto. Taj optimizam koji je Piksi doneo u ekipu i među igrače je bio šlag na torti“, rekao je Pešić.

Pohvalio je svog kolegu iz fudbalske reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija. Rekao je da njegov dolazak “doneo ono što je nedostajalo reprezentaciji”.

„Napravljena je dosta dobra ekipa. Moram da kažem, ne pravi se reprezentacija od najboljih ighrača, već od onih koji mogu da naprave najbolji rezultat. Iza toga stoji znanje, veliko iskustvo trenera i stručnog štaba. To se vidi. Gledao sam i navijao. Ali više sam navijao, nego što sam gledao“, dodao je Pešić.