Utopilo se petogodišnje dete migranata u Uni, pokušavali da uđu u Hrvatsku

0
Foto Profimedia/Ilustracija

(Beta) – Petogodišnji dečak iz porodice avganistanskih migranata utopio se noćas u reci Uni pri pokušaju njegovih roditelja da ilegalno predju iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Kako prenosi Hina, tragedija se dogodila u noći izmedju četvrtka i petka na području opštine Novi Grad (Bosanski Novi), a prema izveštaju lokalne policije u porodici migranata poreklom iz Avganistana uz roditelje je bilo još četvoro maloletne dece.

Nastradali dečak navodno je ispao ocu iz naručja dok su pokušavali da pregaze reku. Njegovo telo pronađeno je posle manje od jednog sata, ali pokušaji lekara da ga reanimiraju nisu uspeli.

Prema dostupnim podacima policijskih agencija u BiH, priliv ilegalnih migranata u tu zemlju ove godine je znatno manji nego prethodnih, ali njih nekoliko hiljada i dalje tamo boravi čekajući priliku za nastavak puta.

Najveći deo migranata i dalje je koncentrisan na području Unsko-sanske županije. Nakon što su lokalne vlasti u Bihaću migrante iz tog grada premestile u kamp Lipa, udaljen 20 kilometara, njih oko 1.500 premestilo se bliže granici i sada tamo borave u improvizovanom smeštaju jer veruju da će odatle lakše preći u Hrvatsku.