“Utakmice bez publike su tužnije od plesa sa sestrom”: Luis Enrike o fudbalu u doba korone

0
Foto: Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Enrike rekao je da je igranje utakmica bez publike “tužnije od plesa sa sestrom”.

Nemačka fudbalska liga prva je evropska liga koja je nastavila takmičenje u sred pandemije koronavirusa. Utakmice su se igrale prošlog vikenda bez prisustva publike, treneri i rezervni igrači su sedeli odvojeno uz poštovanje obavezne distance, a igrači nisu smeli zajedno da proslave golove.

“Igranje utakmica bez navijača je tužnije od plesa sa sestrom. Nije atraktivno. To je vrlo ružno. Gledao sam nemački fudbal i prizor je bio tužan. Možete čuti glasove, čak su se čule i uvrede… Gubi se intima velikih trenutaka”, rekao je Enrike u jednoj košarkaškoj emisiji na španskoj televiziji.

Enrike je rekao da razume zbog čega utakmice moraju da se igraju bez publike i da bi to ipak moglo da pomogne navijačima koji su u karantinu zbog pandemije.

“Fudbal je svetski biznis koji donosi mnogo novca i čak iako je spektakl drugačiji kada je sa navijačima, može nam pomoći da nam prođe vreme u karantinu. Ako ste fudbalski ili košarkaški navijač, gledanje utakmica je uvek zanimljivo”, naveo je Enrike.

(Beta)