“Ušteđevina mi je 6.000 evra, a ne šest miliona”: Za sve je kriva “tehnička greška”

0

(Beta) – Bivša predsednica Ustavnog suda privremenih institucija u Prištini Arta Rama-Hajrizi izjavila je da nema više od šest miliona evra ušteđevine, već nešto više od 6.000 evra, te da se radi o tehničkoj greški u obrascu prijave imovine i prihoda.

Rama-Hajrizi je reagovala povodom teksta u kojem je objavljeno da ima ušteđevinu od preko šest miliona evra u gotovini, napisanog na osnovu Obrasca izjave o imovini za 2020. godinu, koju je objavila Agencija za borbu protiv korupcije (AKK).

Ona je rekla da to nije tačna vest jer se zasniva na podacima koji su pogrešno uneti u obliku izjave o imovini koji se predaje Agenciji za borbu protiv korupcije i da je tačan iznos gotovine 6.311,98 evra.

“To je tehnički propust u popunjavanju obrasca za prijavu imovine, zbog čega ću se sutra obratiti nadležnim službenicima ove agencije da što pre isprave ovu grešku”, rekla je ona.

Prištinski mediji su ranije danas objavili da je Rama-Hajrizi prijavila Agenciji protiv korupcije da u jednog banci ima ušteđenih 6.311.984 evra.

Sem nje, i suprug i deca imaju gotovinu u finansijskim institucijama.

Rama-Hajrizi je izjavila da ima i stan vredan 90.000 evra, takođe zajedno sa suprugom ima u nasledstvu zemljište vredno 50.000 evra i nekoliko ari zemljišta u vrednosti od 97.000 evra.

Prijavila je da je kao predsednica Ustavnog suda dobijala godišnju platu od 42.908 evra.