Zbog sve veće potrebe tržišta za kvalitetno obučenim kuvarima, Ustanova Studentski centar „Beograd” raspisuje Konkurs za besplatnu obuku sa fokusom na praktični deo nastave. Uslovi za prijavljivanje jesu da kandidati imaju više od 18 godina, minimum završenu osnovnu školu i da žele da nauče da kuvaju.

Polaznici Škole kuvanja imaće priliku da se upoznaju sa organizacijom rada u kuhinji, sredstvima i opremom za rad, higijenom radnog mesta, zaštitom zdravlja na radu, vrstama i obradom namirnica, pripremanjem fondova, sosova, salata, potaža, raznih variva, zatim pripremanjem jela od mesa, jela sa roštilja, ribe, pita, peciva i poslastica. Pored pripreme, upoznaće se sa serviranjem i dekoracijom predjela i jela.

Nastavni program traje 9 meseci i podeljen je na teorijski deo nastave u trajanju od 165 časova i na praktični deo koji traje 928 časova. Teorijski deo nastave će se održavati u prostorijama Ustanove Studentski centar „Beograd”, a praktični deo u restoranima masovne proizvodnje, a la carte restoranima i hotelima.

Svi kandidati koji budu primljeni na Konkursu, imaće obezbeđen topli obrok, potrebnu opremu za rad i učenje, sanitarnu knjižicu, nadoknadu za prevoz i određenu nadoknadu za rad u toku trajanja praktičnog dela nastave.

Ustanova je obezbedila smeštaj za pet polaznika čije mesto prebivališta ne pripada Beogradu i široj teritoriji grada.

Nakon uspešnog završetka programa, polaznici dobijaju sertifikat koji priznaje Republika Srbija i koji je izjednačen sa trećim stepenom stručne spreme (srednja škola).

Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti putem sajta Ustanove Studentski centar „Beograd” www.sc.rs, a moguće je i lično prijavljivanje u Direkciji Ustanove, svakog radnog dana od 8 do 15h na adresi Svetozara Markovića 56, I sprat.

Prijava na konkurs traje do 25.09.2023. godine.

Najuspešniji polaznici obuke dobiće priliku za zaposlenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.