“Uspon Skajvokera” zaradio manje od “Buđenja sile” i “Poslednjeg džedaja”: Poslednji deo trilogije “Ratovi zvezda” zasad i najneuspešniji

1

“Uspon Skajvokera” zaradio je 375 miliona dolara na prodaji karata za bioskop prvih dana prikazivanja u celom svetu, saopštila je kompanija Volt Dizni. Iako franšiza “Ratovi zvezda” i dalje privlači ljude u bioskope, poslednji film je u prvim danima prikazivanja zaradio manje od ostala dva u trilogiji, piše Rojters. “Buđenje sile” je ostvarilo prihod od 517 miliona dolara 2015, a “Poslednji džedaj” 450 miliona dolara 2017.

Novi film, koji bu trebalo da označi kraj sage, zaradio je 176 miliona dolara u SAD i Kanadi. Sa tom zaradom je 12. po mestu prihoda od premijere, a treći u decembru na najvećem svetskom filmskom tržištu.

“To je odlična cifra za decembar”, objašnjava Džef Bok, stručnjak za bioskope u Exhibitor Relations. On dodaje da je u pitanju velika franšiza sa obožavaocima širom sveta.

“Ipak to je pad od 20 odsto u odnosu na prethodni film. To jeste razlog za zabrinutost, bez obzira koliko je velika franšiza”, dodaje Bok.

“Uspon Skajvokera” režirao je Džej Džej Abrams i predstavlja kraj priče koju je počeo Džordž Lukas 1977, u kojoj upoznajemo mladog heroja Luka Skajvokera. Kritike su podeljene, ali obožavaoci “Ratova zvezda” dali su u anketi na sajtu Rotten Tomatoes dobre ocene, čak 86 odsto njih.

Diznijeva direktorka za bioskopsku distrIbuciju Ketlin Taf, rekla je da je kompanija zadovoljna početnom prodajom i da će ocenu moći da da, tek kad se završi prikazivanje. Oni takođe očekuju da će poseta porasti tokom predstojećih praznika.

1 KOMENTAR

Comments are closed.