Uslovi za ulazak u Tursku ostaju nepromenjeni i dovoljne su dve doze vakcine, preležani Kovid ili negativan test

    0

    Republika Turska neće menjati uslove za ulazak naših putnika pa će, kao i do sada, za ulazak u ovu zemlju biti dovoljna potvrda o primljene dve doze vakcine, negativan PRC/antigenski test ili potvrda o preležanom virusu Kovid-19. Ovo je dobra vest za sve naše turiste koji žele da predstojeće praznike provedu upoznajući čari Istanbula ili skijajući u nekom od popularnih centara Turske.

    Turska je zemlja koju možete posetiti u bilo koje doba godine, što je čini idealnom destinacijom za februarski predah koji nam predstoji. Jedna od omiljenih destinacija srpskih turista već tradicionalno je Istanbul koji nudi neponovljiv spoj kulture, istorijskih znamenitosti, preukusne hrane i nadaleko poznatog šopinga. Dodatno, planinski masivi Turske u proteklom periodu postali su jedna od vodećih svetskih destinacija za zimske sportove. Turski ski centri nude veliki broj hotela sa pet zvezdica, snežni pokrivač visokog kvaliteta od decembra do maja i širok izbor staza za skijaše svih nivoa.

    Za ulazak u Tursku državljanima Srbije potrebna je potvrda o primljene dve doze vakcine uz jedini uslov od 14 dana nakon primanja druge doze ili potvrda o preležanom virusu Kovid-19 u prethodnih šest meseci, a najranije 28 dana pre ulaska u zemlju. Ukoliko putnik ne poseduje jedan od ova dva dokumenta, neophodno je priložiti negativan PCR test, urađen u poslednja 72 sata ili negativan antigenski test star do 48 sati. Važno je napomenuti da su svi putnici dužni da poseduju HES KOD neophodan za ulazak u sve tržne centre, muzeje, restorane, državne ustanove i druge objekte, kao i za korišćenje gradskog prevoza, a koji se dobija putem portala: https://register.health.gov.tr