Uslov za zabavu gurua svih antivaksera Roberta Kenedija? Vakcinisani gosti

1
EPA-EFE/MOURAD BALTI TOUATI

Gostima koji su pozvani na prazničnu zabavu u kuću jednog od najpoznatijih protivnika vakcinacije Roberta Кenedija Mlađeg rečeno je da budu vakcinisani ili testirani na kovid-19 jer, kako je rekao Кenedi, on “nije uvek gazda u sopstvenoj kući”, prenosi Gardijan.

U razgovoru za Politiko Кenedi je rekao da iza toga stoji njegova supruga, glumica Šeril Hajns.

Кazao je i da nije učinjen nikakav napor da se proveri da li su gosti vakcinisani ili nedavno testirani.

Dag Hej, jedan od republikanaca rekao je da Кenedi junior “okrivljuje ženu zbog zahteva da ljudi budu bezbedni”.

“Otmeno”, rekao je Hej.

Glumica Šeril Hajns nije dalava komentare u vezi sa zahtevom.

Robert Кenedi Mlađi (67) je nećak predsednika Džona Кenedija i drugi sin Roberta Кenedija, američkog državnog tužioca, senatora Njujorka i kandidata za demokratsku predsedničku nominaciju, koji je ubijen 1968. godine.

Mlađi Кenedi je vodio kampanju o pitanjima životne sredine, ali je takođe vodeći aktivista antivakcinalnog pokreta.

Ranije ove godine, Кenediju je uklonjen Instagram nalog zbog širenja dezinformacija o kovidu-19. Njagove Fejsbuk i Tviter stranice su aktivne.

Prošlog meseca, Кenedi je objavio knjigu “Pravi Entoni Fauči: Bil Gejts, velika farma, i globalni rat za demokratiju i javno zdravlje” koji je na Amazonu postao bestseler.

Ranije ove nedelje, AP je izvestio da je Кenedijeva neprofitna organizacija protiv vakcinacije, Children’s health defence više nego udvostručila prihod u prvoj godini pandemije, i da je prikupila 6,8 miliona dolara.

Na protestima protiv kovid propusnica u Milanu sredinom novembra pojavio se i Robert Кenedi junior, koga u svetu nazivaju i guruom antivakserskog pokreta.

1 KOMENTAR

Comments are closed.