Usame Zukorlić: “Tužilaštvo BiH uključilo se u istragu o smrti mog oca”

0
Foto Printscreen/Youtube

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo je proceduru da se uključi u proces istrage smrti bivšeg sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, prenosi Klix.ba.

Njegov sin Usame rekao je za Prvu televiziju da se i državno tužilaštvo u BiH uključilo u istragu o smrti njegovog oca s obzirom na to da je bio državljanin BiH.

“Tražili su da se uključe u proces istrage, a mi smo kroz krivičnu prijavu zatražili da se formira međunarodna ekspertiza koja bi završila ekshumaciju i obdukciju da bi se celokupna istraga uradila na najbolji mogući način i da ne bi sutra bilo ko ostavio tragove sumnje u konačne rezultate”, rekao je Usame.

Porodica je krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe podnela Republičkom tužilaštvu Srbije nakon čega je doneta odluka o ekshumaciji.

Muamer Zukorlić je preminuo iznenada 6. novembra prošle godine nakon srčanog udara, a nedavno je njegov sin obavestio javnost o tome da su sprovedena strana laboratorijska istraživanja prilikom čega je utvrđeno da njegov otac nije preminuo prirodnom smrću, navodi Klix.

Zukorlić, koji je nasledio oca na čelu Stranke pravde i pomirenja, u obraćanju javnosti rekao je da je jedna laboratorija utvrdila da postoji velika verovatnoća da je Muamer otrovan teškim metalima, a druga laboratorija da je otrovan hranom.