Uručeni sertifikati prvoj generaciji studenata – menadžera za zaštitu podataka o ličnosti

  0
  Foto: Dragan Milovanović

  Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i dekan Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu danas su, u Klubu poslanika u Beogradu, uručili sertifikate prvoj generaciji studenata, koji su završili kratak program studija „Obuka menadžera za zaštitu podataka o ličnosti“.


  Kratak program studija je jedinstven obrazovni program u Srbiji koji omogućava stručno osposobljavanje lica za zaštitu podataka o ličnosti, u skladu sa propisima i međunarodnim i domaćim standardima, nakon čega studenti dobijaju zvanje menadžera zaštite podataka o ličnosti.

  Prof. dr Vladimir Cvetković, dekan Fakulteta bezbednosti, istakao je da se ova vrsta studijskog programa prvi put organizuje u okrilju Beogradskog univerziteta, i da je to pionirski poduhvat za njihov fakultet. Naglasio je i da im je cilj da privuku polaznike iz zemlje ali i regiona, kako bi doprineli širenju i jačanju bezbednosne kulture u oblasti zaštite podataka o ličnosti.


  Poverenik Milan Marinović zahvalio se dekanu Fakulteta bezbednosti, na izuzetnoj saradnji i uvođenju ovog prava u nastavne programe fakulteta. Služba Poverenika učestvovala je u praktičnoj nastavi i stručnom usavršavanju kadrova za zaštitu podataka o ličnosti.
  „U narednom periodu posebnu pažnju posvetićemo kontinuiranoj edukaciji mladih i unapređivanju znanja iz ove oblasti na različitim obrazovnim nivoima u Srbiji. Jedan od ciljeva je i uvođenje ovih sadržaja u nastavne programe osnovnih i srednjih škola, kao i edukacija lica za zaštitu podataka o ličnosti u školama. Naša zamisao je da kroz obuke i pilot projekte edukujemo i zaposlene i učenike u oblasti ovog prava“, istakao je poverenik Marinović.