Uručene godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije (UNS)

0
logo

(Beta) – Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je danas, na 139. godišnjicu osnivanja, nagrade najboljim novinarima u 2020. godini.

Novinarki televizije N1 Jeleni Zorić uručena je nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju i originalan novinarski potez Aleksandar Tijanić.

“Kada sam saznala da sam ovogodišnja dobitnica nagrade, osetila sam deo bure sa kojom je Aleksandar Tijanić živeo i u kojoj je stvarao, bure koju je neretko i sam izazivao”, rekla je na uručenju Zorić, a prenosi UNS.

Nagrada za životno delo dodeljena je novinaru Dragutinu Backu Gregoriću, koji radi na televiziji SOS, a nagrada Bogdan Tirnanić za komentar/kolumnu uručena je Filipu Rodiću, kolumnisti Večernjih novosti i pomoćniku glavnog urednika nedeljnika Pečat.

Dopisnici lista Danas iz Niša Zorici Miladinović uručena je nagrada Laza Kostić za vest, a isto priznanje za izveštaj uručena je novinarkama Radio-televizije Srbije (RTS) Ani Stamenković i Ivani Božović.

Dopisnici Večernjih novosti iz Niša Jeleni Ćosin uručena je nagrada Laza Kostić za novinsku reportažu, dok je to priznanje u kategoriji karikatura i novinarska satira uručeno karikaturisti NIN-a Jugoslavu Vlahoviću.

Glavnom i odgovornom uredniku Sremskih novina Živanu Negovanoviću pripala je nagrada za uređivanje Dimitrije Davidović, specijalnija priznanja UNS-a uručena su novinaru RTS-a Stevanu Kostiću i dopisniku Sputnjika iz Podgorice Nebojši Popoviću.

Zlatna povelja za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije posthumno je dodeljena jednom od osnivača i vlasnika i dugogodišnjem direktoru lista Danas Dušanu Mitroviću, koji je više od dve decenije bio zaslužan za poslovanje i razvoj ovog dnevnika.

Nagradu Laza Kostić u kategoriji fotografija i televizijski snimak dobio je fotoreporter Rojtersa Marko Đurica za seriju ovogodišnjih fotografija sa naročitim osvrtom na prikaz pandemije u Srbiji, a plakete za pet decenija članstva u UNS-u dobili su Olivera i Nikola Panić.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500