(Beta) – Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je danas, na 139. godišnjicu osnivanja, nagrade najboljim novinarima u 2020. godini.

Novinarki televizije N1 Jeleni Zorić uručena je nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju i originalan novinarski potez Aleksandar Tijanić.

„Kada sam saznala da sam ovogodišnja dobitnica nagrade, osetila sam deo bure sa kojom je Aleksandar Tijanić živeo i u kojoj je stvarao, bure koju je neretko i sam izazivao“, rekla je na uručenju Zorić, a prenosi UNS.

Nagrada za životno delo dodeljena je novinaru Dragutinu Backu Gregoriću, koji radi na televiziji SOS, a nagrada Bogdan Tirnanić za komentar/kolumnu uručena je Filipu Rodiću, kolumnisti Večernjih novosti i pomoćniku glavnog urednika nedeljnika Pečat.

Dopisnici lista Danas iz Niša Zorici Miladinović uručena je nagrada Laza Kostić za vest, a isto priznanje za izveštaj uručena je novinarkama Radio-televizije Srbije (RTS) Ani Stamenković i Ivani Božović.

Dopisnici Večernjih novosti iz Niša Jeleni Ćosin uručena je nagrada Laza Kostić za novinsku reportažu, dok je to priznanje u kategoriji karikatura i novinarska satira uručeno karikaturisti NIN-a Jugoslavu Vlahoviću.

Glavnom i odgovornom uredniku Sremskih novina Živanu Negovanoviću pripala je nagrada za uređivanje Dimitrije Davidović, specijalnija priznanja UNS-a uručena su novinaru RTS-a Stevanu Kostiću i dopisniku Sputnjika iz Podgorice Nebojši Popoviću.

Zlatna povelja za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije posthumno je dodeljena jednom od osnivača i vlasnika i dugogodišnjem direktoru lista Danas Dušanu Mitroviću, koji je više od dve decenije bio zaslužan za poslovanje i razvoj ovog dnevnika.

Nagradu Laza Kostić u kategoriji fotografija i televizijski snimak dobio je fotoreporter Rojtersa Marko Đurica za seriju ovogodišnjih fotografija sa naročitim osvrtom na prikaz pandemije u Srbiji, a plakete za pet decenija članstva u UNS-u dobili su Olivera i Nikola Panić.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.