Pobednicima trećeg „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOVA” SBB fondacije, učenicima II/2 razreda osnovne škole „Ratko Mitrović” u Beogradu, svečano je uručena nagrada u vrednosti od 2.500 evra. Odeljenje II/2 je odlučilo da napravi letnju učionicu i oplemeni prostor u dvorištu cvećnjakom.

U okviru trećeg po redu “Izazova”, svim osnovcima postavljen je specijalan zadatak – osmišljavanje i kreiranje ekološke pesme, koju je bilo potrebno poslati u video formatu. U konkurenciji od čak 168 prijavljenih odeljenja, iz 134 osnovne škole širom Srbije, pobedu je odnelo II/2 odeljenje sa svojom ekološkom pesmicom pod nazivom “Tvoj sam glas”.

“Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOVI” postali su prava mala manufaktura ekološke kreativnosti. Svaki put je sve teže odabrati kandidata za pobedu. Ponosna sam što je ideja o neformalnom ekološkom obrazovanju tako dobro prihvaćena u osnovnim školama Srbije. Do sada je u “Izazovima” učestvovalo ukupno 547 škola, odnosno 822 odeljenja. Verujem da će osnovci i njihovi nastavnici nastaviti da prate rad SBB fondacije, kao i aktivnosti inicijative “Ne prljaj. Nemaš izgovor!” – izjavila je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije.

Svetlana Milutinović, direktorka osnovne škole „Ratko Mitrović” istakla je da je ova nagrada izuzetno značajna za sve njene đake. “Novac od nagrade iskoristili smo za uređenje školskog dvorišta. Od prirodnih materijala napravljene su dve “pečurke” na kojima ćemo moći da izvodimo nastavu. Dvorište će od sada krasiti i žardinjere sa cvećem, kao i školska bašta” – rekla je ona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.