URA: “Vlada CG da bude samo ekspertska, Tužilački savet prioritet…”

0
Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

“Pre nastavka razgovora o rekonstrukciji Vlade (Crne Gore) cenimo da je neophodno napraviti analizu o dosadašnjem radu Vlade, ostvarenim rezultatima i ciljevima svakog pojedinačnog ministarstva i ministra/arke”, saopštili su iz URE, a prenose Vijesti.

“Za Građanski pokret URA rekonstrukcija Vlade Crne Gore može se zasnivati samo na istim principima na kojima aktuelna Vlada Crne Gore i funkcioniše – dakle, to je ekspertsko-nestranački princip”, navodi se u odgovoru GP URA na upit koji je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić dao strankama parlamentarne većine.

Oni su istakli da je URA uvek bila otvorena za saradnju i razgovore i radila sve da aktuelna 42. Vlada Crne Gore bude uspešna i ostvari sve svoje zacrtane ciljeve.

Predložili su da analiza rada može biti sastavni dio godišnjeg Izveštaja o radu Vlade.

“Samo na osnovu jasnih pokazatelja i mjerljivih parametara u svim resorima može se razgovarati o unapređenju u ministarstvima, kako kadrovski, tako i u njihovoj strukturi. Stoga predlažemo da se sledeći sastanak parlamentarne većine organizuje nakon dostavljanja Izvještaja o dosadašnjem radu Vlade. Svaki razgovor o rekonstrukciji koji se ne zasniva na objektivnoj procjeni učinka rada Vlade, za nas predstavlja dogovore o podjeli ministarskih fotelja a ne potrebu za unapređenjem rada Vlade u ostvarivanju javnog interesa”, piše u odgovoru Krivokapiću.

Iz URE ističu da je za njih izglasavanje Tužilačkog saveta apsolutni državni i društveni prioritet i da on ne može biti deo razgovora o eventualnoj rekonstrukciji Vlade.