Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović sa izvršnim direktorom te stranke Zoranom Mikićem obavio je juče razgovore sa nizom parlamentarnih stranaka o formiranju evropske vlade koju je ta partija predstavila kao jedan od modela izlaza iz političke krize, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

Iz te partije su rekli da je juče organizovan i sastanak sa predstavnicima Demokratske partije socijalista (DPS), koji su kako navode iz URA „ranije najavili podršku evropskoj vladi bez učešća u istoj“, prenose Vijesti.

„Sastanak je obavljen u zgradi Predsjedništva i to sa Milom Đukanovićem, Danijelom Živkovićem i Ivanom Vukovićem kojima su predočeni prioriteti evropske vlade“, piše u saopštenju URA.

Oni su reklii i da su sastanci obavljeni sa Demokratskim frontom (DF) i liderima tog političkog saveza Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, sa predstavnicima Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimirom Jokovićem i Draganom Vukićem, predstavnicima manjinskih partija Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem i Ervinom Ibrahimovićem i predstavnicima Socijaldemokrata (SD) Damirom Šehovićem i Borisom Mugošom.

„Tokom jučerašnjih sastanaka sa svim akterima zaključeno je da postoji visok stepen usklađenosti povodom njenog formiranja. Konsultacije će se nastaviti narednih dana i početkom sljedeće nedjelje. Prethodnih dana predstavnici Građanskog pokreta URA konsultacije su obavili sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), Pokretom za promjene (PZP) i CIVIS dok za sada u razgovorima ne učestvuju samo Demokrate“, zaključuje se u saopštenju URA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.