Uprava policije: Crnogorski policajci nisu pomogli službenicima BIA da ilegalno uđu u Crnu Goru

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Uprava policije saopštila je da su dezinformacije koje su se pojavile u pojedinim medijima i na društvenim mrežama da su crnogorski policijski službenici pomogli službenicima BIA da ilegalno uđu u Crnu Goru.

Pojedini mediji objavili su informaciju da je Goran Colić, načelnik Pete uprave BIA koja se bavi prisluškivanjem i tajnim praćenjem, ušao u Crnu Goru mimo evidencije na graničnom prelazu Gostun, te da su mu da ilegalno uđe u Crnu Goru pomogli pripadnici srpske granične policije, ali da je logističku podršku dobio i od pojedinaca iz crnogorske policije.

Mediji su objavili da je BIA instalirala ispred i u Cetinjskom manastiru svoju prislušnu opremu, opremu za ometanje mobilnog signala kao i video nadzor koji pokriva zonu oko manastira.

Mediji su objavili su informacije da na području Gostuna čeka 60-tak bivših pripadnika Kobri koji u toku noći, navodno, treba da uđu u Crnu Goru preko neregistrovanih graničnih prelaza i uz logistiku crnogorskih policajaca, da bi se onda uključili u konvoje autobusa koji dolaze iz Srbije, a idu ka Podgorici.