Uprava policije Crne Gore ukida radno mesto pomoćnika direktora SBPOK-a Zorana Lazovića

0
Foto: Profimedia

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin pripremio je akt o sistematizaciji na osnovu kojeg će svi policijski funkcioner biti neraspoređeni, prenela je jutros RTCG.

Potvrđeno je da će aktom o sistematizaciji, ako se s tim usaglase predstavnici Vlade, doći do spajanja SBPOK-a Zorana Lazovića i Sektora kriminalističke policije, kojim rukovodi Enis Baković, čime će automatski biti ukinuta radna mesta dvojice pomoćnika.

Kako prenosi RTG, kod Lazovića i Bakovića ne postoji volja da sami napuste te funkcije.

Osim ukidanja radnih mesta za dvojicu pomoćnika, aktom o sistematizaciji svi funkcioneri Uprave policije će biti neraspoređeni od komandira i pomoćnika do načelnika centara i odeljenja bezbednosti.

U novom sektoru koji će se sastojati od SBPOK-a i kriminalističke policije biće imenovan novi pomoćnik.

Planirano je da akt o sistematizaciji bude objavljen do petka, a već u toku naredne nedjelje Brđanin će imenovati svoje najbliže saradnike, a potom i načelnike centara bezbednosti.

Takođe, glavni specijalni tužilac u Crnoj Gori Milivoje Katnić je rekao “da je šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Crne Gore Zoran Lazović najbolji policajac na Balkanu i da će taj Sektor izgubiti inspiratora za borbu protiv kriminala ako ga smene”.

Katnić je rekao i da je lažna vest da je Lazović bio šef Veljku Belivuku.

“Tom policajcu crtaju metu na čelo i da to nije prvi put”, rekao je Katnić.

Dodao je i da je on čuo da je neko drugi Belivukov šef, ali da neće pričati o tome.

“Država mora da zaštiti Lazovića… Ako odem, a neću, verujem da će i mene štiti”, rekao je Katnić.

On je ponovio da je “plan kriminalaca iz Srbije bio da pošalju Veljka Belivuka u Crnu Goru da bude ubijen”, prenose Vijesti.