Upozorenje RHMZ: Visoke temperature do 14. avgusta

0
Foto: Profimedia

RHMZ je izdao upozorenje na visoke temperature na području Srbije u periodu do 14. avgusta.

Kako se navodi u saopštenju, sutra i narednih dana biće vrlo toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 stepena do 38 stepeni, samo će u četvrtak i petak na severu i zapadu zemlje uz više oblačnosti biti malo prijatnije.

Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Sutra će jutarnja temperatura u Srbiji biti od 13 stepeni do 22 stepena, dok će najviša dnevna biti od 33 stepena do 36 stepeni.

I u Beogradu sutra sunčano i veoma toplo, a najviša dnevna oko 35 stepeni.

Za sredu i četvrtak je na teritoriji cele Srbije na snazi narandžasti meteo-alarm koji označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe, navodi se na sajtu RHMZ.

Kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u četvrtak krajem dana, tokom noći i u petak ujutru ponegde na severu i zapadu Srbije, a u petak posle podne mogući su samo u brdsko-planinskim predelima.