Upozorenje Predraga Kona: “Za svega nekoliko nedelja situacija će se verovatno nešto pogoršati…”

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Predrag Kon objavio je na svom Fejsbuk profilu upozorenje i napisao da smo daleko od povoljne epidemiološke situacije u vezi sa koronavirusom.

“Broj koji se testira u kovid ambulantama Beograda na dnevnom nivou zbog sumnji na kovid ne opada poslednje dve nedelje. Sa povratkom putnika iz inostranstva i polaskom u školu moguće je da dođe do povećane aktivnosti virusa”, napisao je Kon na Fejsbuk profilu.

UPOZORENJE : DALEKO SMO OD POVOLJNE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE. Broj koji se testira u Kovid ambulantama Beograda na…

Posted by Predrag Kon on Субота, 29. август 2020.

Zato se, kako je naveao, mere moraju sprovoditi, posebno zabrana okupljanja više od 30 osoba, koja je uz strogo poštovanje protivepidemijskih mera odobrena samo bioskopima i svim institucijama kulture u većem broju.

“Nema povoljnijeg trenutka za polazak u škole, jer će se za svega nekoliko nedelja situacija verovatno nešto pogoršati. Postoje, sada već ponovljeni pokazateljii da mlađa deca nisu dobri prenosioci virusa, a iskustva iz vrtića je da deca ekstremno retko obolevaju od COVID-19 i to uglavnom sa blagim simptomima”, napisao je Kon.

Ponovno punjenje bolnica koje pod naletom epidemije postaju kovid bolnice moramo zajedno sprečiti, naveo je epidemiolog.

“Da pomognemo sebi i zdravstvenim radnicima. Apel, molba, pa i preklinjanje za razumevanje, posebno mladih ljudi. Možemo mi to… S velikim poštovanjem zbog dosadašnjeg trpljenja i razumevanjem zbog sve ogorčenosti”, napisao je Predrag Kon.

2 KOMENTARA

  1. Beograd je poluprazan skoro ceo avgust. Tek sad ljudi pocinju masovno da se vracaju. Mi koji smo ostali vecinom smo oni koji malo vise vode racuna o svojoj bezbednosti pa je i logicno da na ovom uzorku koji je ostao u gradu bude mnogo manje registrovanih obolelih. Jedini koji se tokom ovog perioda rizicno ponasaju su mladi koji se nabijaju po pojedinim kaficima a kod njih bolest prolazi cesto neopazeno!
    Za 7-10 dana kada se Beograd ponovo napuni imacemo ozbiljan porast broja obolelih a do kraja septembra pravi bum!(NE KATASTROFALAN vec potpuno logican i ocekivan)

  2. Sad virus ne napada kulturu moze i vise od 30 a na drugim mestima napada… Pa sto onda pustate decu gde ima vise od 30 ili kazite koroni da je skola isto kao pozorisna predstava pa nece dirati skolu… Litije su ocigledno deo kulture, evo vec 1g virus free, u Belorusiji EU cak podrzava proteste a kritikuje Lukasenka sto ne uvodi psihozu.
    Narod digo ruke vise ga nista ne zanima niti treba da komentarise nista na drustvene mreze..

Comments are closed.