Upozorenje: “Ne prelazite prugu Beograd-Novi Sad na divljim prelazima. Testira se pruga, a pri velikim brzinama mašinovođa ne može da zaustavi voz ako uoči pešake…”

1
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

(Beta) – Kabinet gradonačelnika Novog Sada pozvao je danas gradjane da ne prelaze preko pruge Beograd-Novi Sad na “divljim prelazima” jer ugrožavaju sopstvene živote.

Poziv je usledio pošto se na toj pruzi, kako je saopšteno, testira njena tehnička osposobljenost, zbog čega specijalizovani voz njome prolazi velikom brzinom nekoliko puta tokom dana.

U saopštenju se precizira da je 26. januara planirano testiranje na pravcu izmedju Indjije i Petrovaradina, a pri velikim brzinama mašinovodja ne može da zaustavi voz ako uoči pešake, te posledice mogu biti pogubne.

“Ograde su na najvećem delu trase već postavljene, ali u nekim delovima još nisu, te do potpunog završetka izgradnje brze pruge, gradjani moraju voditi računa o ličnoj bezbednosti. Početak komercijalne upotrebe brze pruge očekuje se početkom marta”, piše u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. Pružni prelazi zatvoreni, duž pruge garda i džandari, prolazi AV u plavom vozu i maše. Testira brzinu i za 25 minuta na Štrandu.
    Gde to ima; Ima ima u zemlji ludaka, ha,ha,ha… smeje se Ćira tog pufće uz Banistol.

Comments are closed.