Upozorenje na falsifikovane dokumente Advokatske komore

0
Fotografija: Igor Pavićević

Već duže vreme se na Tviter nalogu pod nazivom „Nezavisna advokatska komora Srbije” u javnost plasiraju falsifikovani dokumenti Advokatske komore Srbije, ili informacije za koje se želi predstaviti da potiču od strane zvaničnih organa Komore, ili predsednika Komore.

U poslednje vreme, u vrlo kratkom vremenskom razmaku, na ovom nalogu objavljena su dva faslifikata: navodna čitulja Vladimiru Cvijanu, potpisana od strane Jugoslava Tintora i Viktora Gostiljca i lažni i nepostojeći formular „Saopštenje za javnost AKS povodom napada na advokata”, koji je objavljen kao dokument Komore sa pečatom i zaglavljem AKS, saopštili su predsednik  Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac i predsednika Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor.


“Ne ulazeći u mišljenja i stavove koji se objavljuju na označenom nalogu, ipak konstatujemo da objavljivanje klasičnih falsifikata kao dokumenata Komore ili potpisivanje bilo koga ispod neistinitog sadržaja, dovodi korisnike društvenih mreža, a samim tim i širu javnost u zabludu u pogledu stavova i postupanja Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Beograda. Na ovaj način se objektivno ruši ugled advokatskih komora i advokature u celini”, navodi se u saopštenju.

“Zbog toga želimo da sa ovim upoznamo javnost i da građanima preporučimo krajnji oprez u pogledu istinitosti objava na ovom Tvitter nalogu i rezervu prema objavljenim informacijama, s obzirom da se radi o vrlo vešto sačinjenim falsifikatima. Verujući da će ovakvih neistinitih sadržaja na ovom nalogu biti na svakodnevnom nivou, pozivamo javnost da se o stavovima i dokumentima komora obaveštavaju putem zvaničnog sajta Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Beograda, i Tviter naloga @AKSrbije”, dodaje se u saopštenju.