Udruženje novinara Srbije (UNS) objavilo je saopštenje u kojem traži od Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da utvrdi ko stoji iza snimka objavljenom na Tviteru u kome se novinar BIRN-a Slobodan Georgiev, ali i BIRN, CINS i KRIK označavaju kao „izdajnici i „plaćeni za pljuvanje Vučića.

„Udruženje novinara Srbije zaprepašćeno je uvredljivim sadržajem video klipa objavljenog na Tviteru u kojem se istaživački mediji i novinari označavaju kao izdajnici i strani plaćenici, što za posledicu ima ugrožavanje sigurnosti novinara“, navodi se u saopštenju.

Dalje se ističe da je UNS zabrinut i zbog učestalih uvreda istraživačkim novinarima na portalu Istraga, čije su posledice pretnje na društvenim mrežama novinarkama Sanji Kljajić, Vanji Đurić i Mileni Popović.

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali da je neprihvatljivo da se nezadovoljstvo iskazuje pretnjama, napadima i uvredama.

UNS poziva novinare, medije, učesnike u političkom životu, kao i celokupnu javnost da civilizovano raspravljaju o svemu što je sporno u sadržaju medija i da se obraćaju za to formiranim samoregulatornim i regulatornim telima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.