UNS protestuje zbog neprimerene kampanje protiv novinara Miodraga Sovilja

2
logo

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog neprimerene kampanje protiv novinara televizije N1 Miodraga Sovilja u provladinim medijima i ističe da je TV Pink objavljivanjem njegovih privatnih fotografija na svom sajtu uz opis da je na njima “pijani novinar N1 televizije” izašla iz informativnih okvira i krenula u obračun koji sa novinarstvom nema nikakve veze.

Fotografije koje je sajt TV Pink objavio, navodeći da su preuzete sa Instagrama, nastale su dok se Sovilj nije bavio novinarstvom, a objavio ih je 2006. godine, kada je imao 20 godina, na sada nepostojećoj društvenoj mreži Majspejs.

Kako je UNS-u rekao kolega Sovilj, on svom profilu na toj mreži nije pristupio više od deset godina i nije znao da fotografije i dalje postoje. 

UNS očekuje da Pink odmah ukloni sporni tekst i fotografije i da se ubuduće uzdrži od ovakvih napada na kolege.

2 KOMENTARA

  1. @Zvonko Mitic e moj prijatelju da je predsednik dao odgovor o aferi veka mogli bi da diskutujemo o eventualnoj nekulturi ali ovo o cemu Vi sada piseteje bitno koliko i “sneg lani”, dakle drzava je u raspadu, a nama je vazno da li je novinar bio korektan prema predsedniku i odmah cu Vam reci ne treba da bude korektan, hocemo odgovore, gde se trosi novac, zasto drzava ucestvuje u prljavim poslovima sa oruzjem, kako se trosi nas novac na naduvane racune rekonstrukcije trgova, izgradnju autoputeva ili izmisljena naselja sa izmisljenim investitorima, takodje koliko smo zaduzeni na kontu svih ovih “investicija” zadnjih nekoliko godina. Procitajte ovo dobro i recite mi koliko je bitno da li je Sovilj nevaspitan?

  2. Da li su se isti oglasili zbog nekulturnog i neprofesionalnog ponašanja gospodina novinara.Zivim i radim u inostranstvu,apolitican sam i objektivan.

Comments are closed.