Stručni žiri, brojni profesionalci iz sveta televizije, produkcije kao i brojni eminentni poznati gosti iz kreativne industrije okupiće se 16. jula u Puli, gde će se održati polufinalno ocenjivanje za prestižnu ‘Međunarodnu nagradu Emmy®. Nakon Dubrovnika i Atine, United Media, vodeća medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, treći put zaredom domaćin je polufinalnog kruga žiriranja ove prestižne nagrade. Žiri sastavljen od profesionalaca iz sveta televizije, filma i produkcije, ocenjivaće projekte u kategoriji Najbolji glumac (Best Performance by an Actor), jedne od ukupno 16 kategorija koje se dodeljuju za ovu nagradu. Prema pravilima ‘Međunarodne akademije za televizijsku umetnost i nauku‘ imena članova stručnog žirija, koji će u finišu odrediti nominovane za ’52. Međunarodnu nagradu Emmy®’, imaćemo priliku saznati tek nakon održanog procesa žiriranja.

Aleksandra SubotićPromo

Aleksandra Subotić, izvršna direktorka United Medije, u susret ovom prestižnom događaju, izjavila je: 

„Ponosni smo na našu saradnju s Međunarodnom akademijom televizijske umetnosti i nauke koja traje već nekoliko godina. Velika nam je čast što smo i ove godine dobili priliku da budemo domaćini ovog važnog procesa selekcije i što smo prepoznati kao medijska kompanija koja kontinuirano kreira visokokvalitetan i originalan sadržaj na svim našim tržištima. Radujemo se nadolazećem druženju sa svim predstavnicima televizijske i filmske produkcije, okupljajući jedinstvenu kombinaciju talenta i stručnosti.”  

U samom srcu predivne Istre, u vreme trajanja najstarijeg filmskog festivala u Hrvatskoj, Pulskog filmskog festivala, okupiće se ovim povodom brojni gosti United Medije i Nove TV koji će svojim dolaskom uveličati događaj, koji će kulminirati i svečanom gala večerom. 

Dražen MavrićPromo

Dražen Mavrić, predsednik Uprave Nove TV, izjavio je: „Čast nam je što polufinalno ocenjivanje ove prestižne nagrade po drugi put dovodimo u Hrvatsku, u predivnu Pulu koja je sinonim za kreativnost i produkcijsku izvrsnost. Poverenje koje nam je dato potvrda je naše uspešnosti, vrednosti i kvaliteta domaće produkcije Nove TV koja nas izdvaja na domaćem i inostranom tržištu.”

United Media je produkcijski lider na regionalnom nivou, dok uživa značajnu ulogu i na globalnom nivou kroz isporuku više od 40.000 sati originalnog sadržaja kroz preko 50 televizijskih kanala, dopirući do tržišta od više od 40 miliona ljudi svake godine. Kao vodećoj medijskoj kompaniji u Jugoistočnoj Evropi, koja posluje u osam zemalja, prirodan je i strateški korak povezivanja s najstarijim filmskim festivalom u Hrvatskoj. Tako će 17. jula, dan nakon događaja povodom “Međunarodne nagrade Emmy“, United Media u saradnji s Pulskim filmskim festivalom biti domaćin još jednog važnog internacionalnog događaja. Radi se o pitchingu televizijskih serija i dodeli nagrade kao završni čin međunarodne radionice “Make the scene“. Najboljem projektu pripašće nagrada od 10.000 evra i prilika za dalji razvoj projekta koji će osigurati United Media, a žiri koji će odlučiti o pobedniku čine Nataša Buljan, Goran Bogdan i Mišo Mogorović. Učesnici će prethodno imati priliku da učestvuju na radionicama pod mentorstvom grčkog scenariste Nicosa Panayotopoulosa, autora i koautora brojnih nagrađivanih scenarija za kratke filmove, televizijske serije i igrane filmove (“Truants”, 1996., “My Brother and I”, 1998., “False Alarm”, 2000., “The King”, 2003., “Totally Married” 2003., “The Wake”, 2006.).

Pula će ove godine biti žarišna tačka i spoj brojnih snažnih i jedinstvenih kreativnih energija iz različitih delova sveta, tamo ćemo svedočiti kvalitetnim produkcijama i projektima koji obogaćuju živote, zbližavaju i inspirišu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.