Austrijska kompanija planira otvaranje modernog logističkog centra u naredne tri godine, kao i 30 radnih mesta, uz dostizanje prometa od 10 miliona evra

Internacionalna kompanija UnitCargo, jedan od lidera u oblasti logistike i transporta robe u regionu Centralne i Istočne Evrope, obeležila je sinoć u hotelu Falkenštajner prvu godišnjicu poslovanja u Srbiji. Proslavi su prisustvovali direktor kompanije Davor Sertić, ambasador Austrije u Republici Srbiji Nikolaus Luteroti (Nikolaus Lutterotti), kao i predstavnici relevantnih državnih institucija, te brojne zvanice iz sveta privrede, biznisa i medija.

Generalni direktor kompanije, Davor Sertić, najavio je da UnitCargo, koji posluje u šest evropskih zemalja i trenutno zapošljava 84 radnika, planira da u naredne tri godine u Srbiji otvori moderan logistički magacin, zaposli do trideset radnika i dostigne promet od deset miliona evra.

Davor Sertić, direktor kompanije UnitCargo

„Od svog osnivanja, kompanija UnitCargo je bila aktivna na teritoriji Srbije kroz saradnju sa klijentima, a otvaranjem kancelarije u Novom Sadu dodatno smo se približili tržištu i partnerima. Srpsko tržište ima izuzetan značaj za nas, jer leži u samom srcu transportnog koridora koji se proteže od Skandinavije do grčkih ostrva“, izjavio je Davor Sertić, generalni direktor kompanije UnitCargo. „Cilj nam je da u Srbiji, ali i na prostoru nekadašnje Jugoslavije, budemo među top tri vodeće transportne kompanije, kao što smo to već uspeli da postignemo u svim zemljama u kojima imamo predstavništva. Verujemo da srpska privreda ima stabilno rastući potencijal i nadamo se da ćemo tom trendu i mi doprineti“, rekao je Sertić.

Kompanija UnitCargo posluje već 15 godina sa ukupnom vrednošću ulaganja od pola miliona evra, i do sada je uspešno realizovala više od 20.000 vožnji širom Evrope. Industrijske grane u kojima UnitCargo posluje su papirna industrija, metalna, auto-moto, hemijska i farmaceutska. Najveći potencijal na tržištu Srbije UnitCargo vidi u punom korišćenju svojih kamiona sa minimalnim brojem takozvanih praznih kilometara, čime se znatno smanjuju troškovi kompanije.

Nikolaus Luteroti, ambasador Austrije u Srbiji

Prisutnima se obratio i ambasador Austrije u Republici Srbiji Nikolaus Luteroti (Nikolaus Lutterotti), koji je rekao da je Austrija jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, što pokazuje podatak da u Srbiji posluje 400 austrijskih kompanija u kojima radi 18.000 ljudi.

„Ekonomska saradnja između Srbije i Austrije je veoma dobra, spoljnotrgovinska razmena prošle godine iznosila je 1,2 milijarde evra, a podaci u poslednjih šest meseci pokazuju da će se takav trend nastaviti i ove godine“, istakao je Luteroti.

Pored glavnog sedišta u Beču i predstavništva u Novom Sadu, kompanija UnitCargo ima kancelarije i u Slovačkoj (Nove Zamki), Poljskoj (Vratislava i Rešov), Rumuniji (Bukurešt), Bugarskoj (Sofija), a za 15 godina uspešnog poslovanja kompanija je nedavno dobila prestižnu nagradu Privredne komore Grada Beča.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.