Kroz brojne aktivnosti, kao i svakog 20. novembra, UNICEF u Srbiji je jubilarni 30. put obeležio godišnjicu donošenja Konvencije o pravima deteta – Svetski dan deteta.

UNICEF je danas obradovao brojnu decu i njihove roditelje balonima i simboličnim poklonima sa ciljem da skrene pažnju na važnost poštovanja dečijih prava. Sa njima su se družili UNICEF-ovi „fejseri“ koji su roditelje upoznali sa postignutim rezultatima organizacije u ovoj godini, uz poziv svima da se priključe promenama za decu kroz redovne mesečne donacije.

Tokom tri decenije od usvajanja Konvencije o pravima deteta, puno toga je urađeno. Ubrzana digitalizacija, klimatske promene, produženi konflikti i masovne migracije novi su globalni izazovi na koje treba odgovoriti jer potpuno menjaju detinjstva. Kao najosetljivija kategorija u svakom društvu, deca se danas suočavaju sa novim pretnjama koja ugrožavaju njihova prava.

Da saznate kako i Vi možete da se priključite i pomognete da svako dete ima najbolje uslove za odrastanje posetite https://www.unicef.org/serbia/ i pomozite UNICEF-u u ostvarenju ove misije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.