Tokom juna meseca UNICEF u Srbiji i partnerske institucije i organizacije na području Beograda organizovaće brojne aktivnosti kojima će se obeležiti Mesec roditeljstva.

  Ove godine sve je pod okriljem poruke Pozitivno roditeljstvo – dar za ceo život, a cilj je da se podigne svest i razumevanje među roditeljima, starateljima, stručnjacima, lokalnim zajednicama, institucijama i kompanijama o  važnosti podsticajnog roditeljstva za razvoj i učenje dece ranog uzrasta.

  Aktivnosti tokom meseca juna koje se dešavaju u Beogradu, ali i širom zemlje, posvećene su osnaživanju roditelja kako bi se u punoj meri uključili u odrastanje svoje dece, ne samo kao podrška njihovoj dobrobiti, zdravlju, uključujući imunizaciju i ishrani već i kao partneri u igri, istraživanju, zajedničkom učenju i druženju. Kvalitetni odnosi, veštine i znanja koje dete gradi u najranijem uzrastu predstavljaju temelj za kasniji samostalan i uspešniji život, a roditelji imaju ključnu ulogu u tome.

  Samo neke od aktivnosti koje se sprovode u mesecu junu su: podrška patronažne službe oko komunikacije i igre u najranijem detinjstvu, školice roditeljstva, u porodilištima se sprovode akcije koje promovišu učešće očeva u porođaju, kontakt koža na kožu, podrška dojenju i pomoć u prvim danima brige o detetu.

  NVO Bibija realizuje akcije sa „Medama čitačima“ koji čitaju knjige sa decom u romskim naseljima. Aktivnosti su planirane u sredu 19. juna u Deponiji, u četvrtak 20. juna u Bačkom Iloviku, u petak 21. juna u Kamendinu i 22. juna u Malom Leskovcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.