Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pred odlazak na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, gde se glasalo o Rezoluciji o Srebrenici, u tabloidima predstavljen kao superheroj koji ide na „izazovan i težak” put. Posle usvajanja rezolucije ogrnuo je srpsku zastavu, a mnogi tabloidi su izveštavajući o tome dodali da je predsednik to uradio uprkos protivljenju predsednika Generalne skupštine UN i obezbeđenja, kojem je navodno odbrusio kada je zahtevalo da skine sa sebe zastavu i htelo da mu je oduzme. Iz UN su za Raskrikavanje potvrdili da se to nije desilo, navodeći da je sednica protekla mirno, bez incidenata.

Sednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija je, prema tabloidima, obeležilo i to što je posle izglasavanja rezolucije, predsednik Vučić ogrnuo zastavu Srbije.

„Vučič se ogrnuo trobojkom, obezbeđenje zahtevalo da je skine, on im odbrusio!”, objavio je Alo.

„OBEZBEĐENJE TRAŽILO VUČIĆU DA SKINE ZASTAVU! Predsednik uputio moćne reči: Niko na svetu mi neće uzeti moju zastavu!”, naslov je portala Srbija danas, dok portal Una svoj tekst naslovljava sa „Niko mi neće oduzeti moju zastavu”: Slika koja je obišla svet – Vučić ogrnut trobojkom u GS UN”.

Brojni portali koji su pisali o navodnom incidentu prilikom ogrtanja zastavom opisali su sledeći sled događaja: U znak protesta i hrabrosti, Vučić se ogrnuo zastavom Srbije uprkos protivljenju predsednika Generalne skupštine UN. Obezbeđenje je zatim zatražilo da predsednik Srbije skine zastavu, na šta je Vučić odgovorio: „Niko na svetu mi neće uzeti moju zastavu”.

Ogrtanje zastavom može se videti u prenosu uživo Generalne skupštine UN, ali se ni u jednom trenutku ne može čuti niti videti negodovanje predsednika Generalne skupštine UN. Takođe, u prenosu se nije moglo videti ni čuti da je obezbeđenje prišlo Vučiću ili mu reklo bilo šta u vezi sa zastavom.

Medijski tim Ujedinjenih nacija navodi da nije bilo negodovanja zbog Vučićevog ogrtanja zastavom.

„Ništa od toga nije bilo. Nije bilo problema tokom sesije”, potvrdio je portparol generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Stefan Dužarik za Raskrikavanje.

To „ništa” za mnoge medije bila je važna vest, pa su pogrešne informacije u celosti ili u nekom delu preneli brojii portali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.