Umetnica iz Kikinde Jovana Popović puštena na slobodu: Kršenje samoizolacije ili osveta za pesmu?

7
Foto: Profimedia

Umetnica iz Kikinde Jovana Popović (24), koja je bila uhapšena zbog navodnog nespovodjenja mera samoizolacije po povratku iz inostranstva, puštena je danas na slobodu, saznaje agencija Beta.

Ona je bila u pritvoru u Zabeli nakon što uhapšena jer je navodno prekršila meru karantina, nakon povratka iz Crne Gore gde je nastupala sa duvačkim orkestrom iz Kikinde.

Jovana Popović, medjutim, tvrdi da se ona vratila 14. marta, odnosno pre uvodjenja vanrednog stanja i pre nego je usvojena odredba o obaveznoj samoizolaciji za sve koji dolaze iz inostranstva.

Brojne nevladine organizacije i partije zatražile su njeno oslobadjanje, uz podsećanje da odredbe i zakoni ne mogu da važe retroaktivno.

Oni su, takodje, ocenili da je njeno hapšenje zapravo osveta zbog politički angažovane pesme “Bagra” koju je snimila i u kojoj ona kritikuje situaciju u Srbiji i aktuelnu vlast.

(Beta)

7 KOMENTARA

 1. I moj komšija došao iz Srpske 14 marta, pa posle 2 dana dva policajca kuc kuc, junače u karantinu si, nisam znao, e sad znaš, ne šali se, ozbiljno je sedi kući , kontrolišemo sve. Lepše ti je, junače, u svojoj kući nego da te vodimo u Vršac. Moj komšija nije umetnik nego monter klima uređaja, nije se žalio na politički progon nego sedeo u kući 14 dana. U zdravlje se gledali.

 2. Mislim da neko sebi previse daje na znacaju. Kolega je doputovao iz inostranstva dan pre uvođenja vanrednog stanja, sam se javio da treba da bude u samoizolaciji, a vec nakon par dana su poceli i redovno da ga kontrolisu i dobio je 29 dana izolacije od dolaska kuci. Kakve veze ima kad je ko stigao? Propisana ti je mera i ima da je postujes.

 3. Ma kakva je ona umetnica.Ja sam iz Kikinde i nikad nisam cuo za nju!!!!
  Izgleda da je ona velika umetnica zato sto je politicki obojena i otpevala Bagru a nisam ni tu pesmu cuo
  Jaka umetnica!!!

  • A ti si inače veoma upućen u muzičku scenu , bendove, pevače i veoma merodavan da proceniš ko je poznat a ko nije. Ćuti tamo i turi masku na lice. Pametnije ćeš izgledaš.

  • Djuka dje si legendo!?!
   Reci mi bogati jel ti ostala koja maska viška od onda lad si radio moleraj?
   Hvala.

Comments are closed.