Ulaznice za NBA utakmice Abu Dabi 2022 između Atlanta Houksa i Milvoki Baksa u prodaji 30. Juna

  0
  ATLANTA, GEORGIA - NOVEMBER 14: Trae Young #11 of the Atlanta Hawks drives against Bobby Portis #9 of the Milwaukee Bucks during the first half at State Farm Arena on November 14, 2021 in Atlanta, Georgia. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

  Fanovi mogu da posete NBAEvents.com/AbuDhabi za više informacija

  Zvanični ambasador NBA utakmica Abu Dabi 2022 je četvorostruki NBA šampion i član Kuće slavnih košarke Šekil O’Nil

  NBA je obezbedila zvanične @NBAArabic kanale za društvene mreže

  Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) i Sekretarijat za kulturu i turizam – Abu Dabi (DCT Abu Dhabi) objavili su danas da će ulaznice za utakmice NBA Abu Dabi 2022 biti u prodaji u četvrtak, 30. juna u 13h po lokalnom vremenu na NBAEvents.com/AbuDhabi.  Na utakmicama će se sastati Atlanta Houksi i NBA šampioni za 2021, Milvoki Baksi, koji će odigrati dve predsezonske utakmice u Etihad areni na ostrvu Jas u Abu Dabiju u četvrtak, 6. oktobra i u subotu, 8. oktobra 2022. u 20h po lokalnom vremenu. NBA utakmice u Abu Dabiju 2022. biće prve utakmice Lige u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i Persijskom zalivu.

  Specijalni paketi ulaznica koji nude premium pristup, VIP iskustva, gostoprimstvo i lokalni hotelski smeštaj takođe će biti dostupni za kupovinu na NBAEvents.com/AbuDhabi od utorka 30. juna.

  ATLANTA, GA – NOVEMBER 14: John Collins #20 of the Atlanta Hawks drives to the basket against the Milwaukee Bucks on November 14, 2021 at State Farm Arena in Atlanta, Georgia. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2021 NBAE (Photo by Adam Hagy/NBAE via Getty Images)

  U okviru današnjeg saopštenja, liga je takođe imenovala četvorostrukog NBA šampiona i člana Nejsmit Memorijal Kuće slavnih košarkaške Šekila O’Nila za zvaničnog ambasadora NBA utakmica u Abu Dabiju 2022. U tom svojstvu, O’Nil, koji je izabran u najbolji NBA tim povodom 75. godišnjice Lige prošlog oktobra na početku dijamantske sezone, prisustvovaće NBA utakmicama u Abu Dabiju 2022, učestvovaće u programima razvoja mladih i biće u komunikaciji sa lokalnim navijačima tokom nedelje u kojoj se igaju utakmice.

  NBA će takođe postati prva severnoamerička sportska liga koja će pokrenuti kanale društvenih medija na arapskom na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru (@NBAArabic), i tako pružiti sveobuhvatne vesti i sadržaje na tom jeziku za fanove u regionu i širom sveta od 30. juna.

  Najistaknutiji igrači Houksa trenutno su dvostruki NBA Ol-Star Trei Jang, najbolji NBA skakač u sezoni 2020-21. Klint Kapela i članovi drugog najboljeg ruki tima 2018. Džon Kolins i Bogdan Bogdanović. Baksi imaju dvostrukog MVP-a NBA lige Janisa Adetokumba, trostrukog NBA Ol-stara Krisa Midltona i tri puta člana najboljeg NBA defanzivnog tima, Dru Holideja. Dva tima su se sastala u finalu Istočne konferencije 2021, a Baksi su te godine osvojili svoje prvo NBA prvenstvo u 50 godina.

  NBA utakmice u Abu Dabiju 2022. će se prenositi uživo u UAE i širom Bliskog istoka i Severne Afrike preko beIN SPORTS-a, The Sports Channela i NBA League Passa, premijum servisa Lige za pretplatu na utakmice uživo. Utakmice će stići do fanova u više od 200 zemalja i teritorija širom sveta putem televizije, digitalnih medija i društvenih mreža.

  NBA utakmice u Abu Dabiju 2022. deo su revolucionarnog višegodišnjeg partnerstva između NBA i DCT Abu Dabija preko koga je ranije ove godine pokrenuta prva juniorska NBA Abu Dabi liga, omladinska košarkaška liga za 450 dečaka i devojčica uzrasta 11-14 godina iz lokalnih škola širom Abu Dabija. Partnerstvo uključuje i niz interaktivnih događaja za fanove na kojima se pojavljuju trenutni i bivši NBA igrači, uz seriju NBA FIT klinika koje promovišu zdravlje i zdrav život, i izložbeni događaj NBA 2K lige na Middle East Film & Comic Con.

  Partnerstvo takođe znači da je DCT Abu Dabi, u okviru inicijative „Visit Abu Dhabi“ za promociju turizma glavnog grada UAE, zvanični NBA partner turističke destinacije na Bliskom istoku, u Severnoj Africi, Evropi i Kini.

  Više od 220 muških i ženskih talenata iz regiona – uključujući petoro iz UAE – učestvovalo je u “Košarci bez granica” (BWB) ili na NBA akademiji, elitnim programima za razvoj košarke u ligi namenjenim vrhunskim igračima izvan SAD. Od 2019. godine, više od 500 dečaka i devojčica takođe su učestvovali u NBA školi košarke u Dubaiju (UAE), celogodišnjem programu za razvoj košarkaških veština za dečake i devojčice uzrasta 6-18 godina.

  O Sekretarijatu za kulturu i turizam – Abu Dabija

  Sekretarijat za kulturu i turizam – Abu Dabija (DCT Abu Dhabi) pokreće održivi rast kulture i turizma Abu Dabija, podstičući ekonomski napredak i pomažući ostvarivanje širih globalnih ambicija Abu Dabija. Partnerstvima sa organizacijama koje definišu poziciju Emirata kao vodeće međunarodne destinacije, DCT Abu Dabi nastoji da ujedini ekosistem oko zajedničke vizije potencijala Emirata, da koordinira napore i investicije, da pruži inovativna rešenja i da koristi najbolje alate, strategije i sisteme u podršci industriji kulture i turizma.

  Viziju DCT Abu Dabija definišu ljudi, nasleđe i pejzaži Emirata. Radimo na poboljšanju statusa Abu Dabija kao mesta autentičnosti, inovacija i neuporedivih iskustava, koje predstavljaju njegova živa tradicija gostoprimstva, pionirske inicijative i kreativno razmišljanje.

  Za više informacija o Sekretarijatu za kulturu i turizam – Abu Dabija i ovoj destinaciji, posetite tcaabudhabi.ae i visitabudhabi.ae, a Abu Dabi kalendar je dostupan na inabudhabi.ae.