“Ulazak u Crnu Goru neće biti dozvoljen nijednoj osobi koja bi da ode na litije…”

3
Profimedia/Arhivska fotografija

Crnogorska policija neće dozvoliti organizovanim grupama iz Srbije i Republike Srpske, kao ni pojedincima koji planiraju da učestvuju na skupu koji u subotu ujutro organizuje Srpska pravoslavna crkva, ulazak u Crnu Goru, objavio je portal Pobjeda.

“Ulazak u Crnu Goru neće biti dozvoljen nijednoj osobi za koju se ustanovi da ide na skup SPC. Nećemo dozvoliti ulazak ni organizovanim grupama koje dodju autobusima, kombijima. Bezbednosna procena je da im ne treba dozvoliti da udju u našu zemlju”, objavio je taj medij.

SPC u subotu organizuje lituju povodom slave Mitropolije crnogorsko-primorske, odnosno praznika Svetog Simeona Mirotočivog (Stefan Nemanja).

U Srbiji i entitetu BiH Republici Srpskoj organizovani su dobrovoljci za koje je obezbeđen autobuski prevoz do Podgorice.

Litiju će predvoditi mitropolit Kijeva Onufrije koji boravi u poseti Mitropoliji.

Ambasada Ukrajine u Podgorici saopštila je da mitropolit Ruske pravoslavne crkve u Kijevu vladika Onufrije ne predstavlja autokefalnu Ukrajinsku pravoslavnu crkvu i da je neprikladno da predstavnik Ruske pravoslavne crkve komentariše unutrašnja pitanja Crne Gore u ime Ukrajinaca čime ugrožava postojeće prijateljske odnose izmedju ukrajinskog i crnogorskog naroda.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Državljanima Crne Gore koji žive van Crne Gore a sad dolaze u Crnu Goru i jasno kažu da idu na litije NE MOŽE SE ZABRANITI ULAZ u njihovu državu.

  2. ko voli demonstracije, nek pusta albance iz albanije i sa kosova po beogradu da marsiaraju a dotle ce srbi po crnoj gori.. inace, srbi su poznati po kriminalu i po balvan revolucijama, bas ko i braca albanci

  3. Бојим се да је овиме “државица” зашла далеко у оквире диктатуре и аутократије.

Comments are closed.