Specijalni žiri, odabrao je ove godine petnaest radova koji će ući u trku za prestižnu Effie nagradu. Ko će ove godine osvojiti ovu laskavu titulu, koja je prepoznatiljiva u celom svetu, saznaćemo na gala ceremoniji koja će biti organizovana 12. juna.

U trci za Effie učestvuju svi kandidati koji su prijavili marketinške aktivnosti sprovedene u periodu od 1. januara 2018. do 31. decembra 2018.

Kampanje koje su se našle na listi najefektivnijih u ovoj fazi takmičenja su:

Pšenično je Zaječarsko

Nectar – Već 20 godina nije svejedno! (U tri kategorije)

#RADIMuMEKU

Vip Kinoteka

Booster – BEE MAD!

Transparentni keš krediti

Munchmallow – Priča za sebe (U dve kategorije)

Smartić Satić

Vip Žabalesku prepaid

Total

Vip Back to school family platforma

Intarifa postpaid – čet intervjui

Nova sezona takmičenja počela je 4. februara, kada je otpočelo prijavljivanje. Ove godine  takmičari na raspolaganju imaju ukupno 18 kategorija. U prvoj rundi žiriranja učestvovala su ukupno 37 stručnjaka u oblasti marketinških komunikacija, koji su imali zadatak da od više desetina pristiglih radova izaberu one koje smatraju najefektivnijim.

Žiriranje je sprovedeno u toku dva dana koje su moderirali potpredsednica Žirija, Jelena Šarenac (Henkel) i predsednik, Srđan Bogosavljević (Ipsos). Finalna runda žiriranja zakazana je za 16. maj.

Ove godine dodela Effie nagrada organizuje se po treći put u Srbiji. U prethodne dve godine dodeljeno je ukupno 13 bronzanih Effie trofeja, četiri srebra i jedan zlatni Effie.

Effie nagrade su globalno poznate među oglašivačima i agencijama kao nagrade koje ističu efektivnost komunikacija, odnosno one koje prepoznaju sve oblike komuniciranja koji doprinose uspehu brendova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.